Ινδία: Τουλάχιστον 116 νεκροί από ακραία καιρικά φαινόμενα

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες και κυρίως οι φονικές αμμοθύελλες προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 116 ανθρώπων στην Ινδία.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες και κυρίως οι αμμοθύελλες, οι πιο φονικές που έχουν σημειωθεί εδώ και πολλές δεκαετίες, προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 116 ανθρώπων στην Ινδία.


Τουλάχιστον 102 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σφοδρών ανέμων που έπνεαν με ταχύτητα 130 χιλιομέτρων τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη, όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές. Τα περισσότερα θύματα αναφέρθηκαν στα κρατίδια Ουτάρ Πραντές και Ρατζαστάν. Οι διασώστες εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί καθώς συνεχίζουν ακόμη τις προσπάθειες για την ανάσυρση εγκλωβισμένων και τον εντοπισμό ανθρώπων στα συντρίμμια.


Στο κρατίδιο Άντρα Πραντές, από ένα διαφορετικό καιρικό φαινόμενο, από κεραυνούς, σκοτώθηκαν την Τετάρτη 14 άνθρωποι.


Η αμμοθύελλα ήταν σπάνιας βιαιότητας. Δέντρα ξεριζώθηκαν, σπίτια γκρεμίστηκαν, κολώνες έπεσαν. Παρόμοια φαινόμενα σημειώνονται κάθε χρόνο στην Ινδία αλλά συνήθως δεν προκαλούν τέτοιες καταστροφές.


Ο Σίβαμ Λόχια, ιδιοκτήτης ενός ξενοδοχείο στο Αλουάρ, στο βόρειο Ρατζαστάν, αφηγήθηκε πως αναγκάστηκε να παρατήσει το αυτοκίνητό του στον δρόμο και να τρέξει για να σωθεί αφού ο άνεμος απειλούσε να τον παρασύρει. «Δεν έχω δει τέτοια καταστροφική θύελλα εδώ και τουλάχιστον 25 χρόνια. Όλοι φοβούνταν, αναζητούσαν καταφύγιο, δέντρα και σπίτια διαλύονταν κα πετούσαν στον αέρια. Ήταν εφιαλτικό», είπε.


Η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο είναι η Άγκρα στο Ουτάρ Πραντές, όπου βρίσκεται το περίφημο Ταζ Μαχάλ. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 43 θάνατοι μόνο στην περιοχή αυτή και 65 συνολικά στο κρατίδιο. Το μνημείο δεν έχει υποστεί ζημιές.


Στη ζώνη του Μπαρατπούρ, στο βόρειο Ρατζαστάν, ξεριζώθηκαν περίπου χίλιοι στύλοι ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα να προκληθεί μια γιγαντιαία διακοπή ρεύματος και εκτιμάται ότι θα περάσουν αρκετές ημέρες μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη.


Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι μπορεί να σημειωθούν και νέες θύελλες τις επόμενες 48 ώρες και οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και κυρίως να μην κοιμούνται έξω, όπως συνηθίζουν να κάνουν πολλοί αυτήν την εποχή για να γλιτώσουν από την ανυπόφορη ζέστη.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play