Με τους συμπαίκτες του τα έχει ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, για την απώλεια του τίτλου του πρώτου σκόρερ της Μπουντεσλίγκα.
Η τελευταία αγωνιστική που διεξήχθη στις 20 Μαϊου δεν παρουσίαζε ενδιαφέρον στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, όμως η μάχη των σκόρερ ήταν «θρίλερ».
Στην πρώτη θέση βρισκόταν με 30 τέρματα ο «Λέβα» και στη δεύτερη ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ της Ντόρτμουντ, ο οποίος πέτυχε δύο στο 4-3 επι της Βέρντερ (μάλιστα το δεύτερο με πέναλτι στο 89΄).
Ετσι, ο άσος από τη Γκαμπόν πήρε το βραβείο του Torjagerkanone όπως αποκαλείται στη Γερμανία, αφού ο Λεβαντόσφκι δεν κατάφερε να σκοράρει στο 4-1 της Μπάγερν επί της Φράιμπουργκ.
«Δεν με ενοχλεί πλέον. Στην αρχή πονούσε πολύ. Ισως γιατί δεν ήμουν πολύ ευχαριστημένος από τη βοήθεια που μου παρείχε η ομάδα μου.
Αμέσως μετά το τελευταίο ματς, ένιωσα θυμό, απογοήτευση για τους συμπαίκτες μου. Αυτό ήταν το συναίσθημά μου» ομολόγησε ο Πολωνός σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους, που τον «ανέκριναν» ενόψει του προκριματικού με τη Ρουμανία για το Μουντιάλ 2018.