Απάντηση στο σχόλιο του Κωνσταντίνου Πετρίδη, με το οποίο ειρωνευόταν την ΕΔΕΚ και την πρόταση της για 500 ευρώ είσοδο στα κατεχόμενα, έδωσαν οι σοσιαλδημοκράτες.
«Το σχόλιο του τέως Υπουργού Οικονομικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, με την οποία χλευάζει πρόταση της ΕΔΕΚ για έλεγχο της προμήθειας καυσίμων από τα κατεχόμενα, είναι άκρως απογοητευτικό.
Αναμέναμε περισσότερη σοβαρότητα από ένα πολιτικό, ο οποίος διετέλεσε μέλος της εκτελεστικής εξουσίας για δέκα χρόνια.
Αναμέναμε από τον τέως Υπουργό να γνωρίζει ότι τα καύσιμα από τα κατεχόμενα δεν πληρούν τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς ξεπερνούν τα επιτρεπόμενα όρια εκπομπής μολύβδου και θείου και δεν περιέχουν βιοκαύσιμα σε ποσοστό 7%.
Αναμέναμε επίσης από ένα τέως Υπουργό Οικονομικών να επιθυμεί την ανάκτηση χαμένων εσόδων του κράτους».
Η ΕΔΕΚ κάνει λόγο για "αήθη τοποθέτηση" του τέως Υπουργού ότι το κίνημα δεν θέλει λύση του Κυπριακού, κι ερωτά: «Γιατί οι διακυβερνήσεις, των οποίων ήταν μέλος για δέκα χρόνια, δεν έλυσαν το Κυπριακό; Επειδή δεν ήθελαν;
Και τέλος, να θυμίσουμε στον τέως Υπουργό ότι, για τον ίδιο, η ΕΔΕΚ ήταν θετική και εποικοδομητική δύναμη όταν ψήφιζε τον προϋπολογισμό του 2021, που κατέθεσε το Υπουργείο του, αλλά τώρα είναι γραφική.
Όταν ήταν στέλεχος κυβερνήσεων, είχε άλλες θέσεις ο κ. Πετρίδης. Μετά που έγινε τέως, άλλαξε στάση;», καταλήγει η ΕΔΕΚ.
Η ανάρτηση Πετρίδη:
Η ΕΔΕΚ μεταξύ άλλων προτείνει να μπει «είσοδος» 500 ευρώ σε όσους εισέρχονται στα κατεχόμενα (όπως στις ακριβές συναυλίες).
— ConstantinosPetrides (@Petrides_C) September 15, 2023
Επίσης προτείνει έλεγχο τον ντεπόζιτων των αυτοκινήτων (παρά το ότι ξεκαθαρίστηκε από την ΕΕ ότι αυτό είναι παράνομο).
Για να υποβοηθήσω θα πρόσθετα ένα… pic.twitter.com/Bh6FAZ4ttH