«Σήμερα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, και ο Ελληνοκύπριος ηγέτης, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, συναντήθηκαν με δική τους πρωτοβουλία για να δώσουν συνέχεια στην άτυπη διευρυμένη συνάντηση της Γενεύης υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα», αναφέρουν σε ανακοίνωση του τα Ηνωμένα Έθνη.
«Οι δύο ηγέτες», προσθέτουν, «συμφώνησαν να συστήσουν Τεχνική Επιτροπή για τη Νεολαία και να υποβάλουν μέχρι τις 15 Απριλίου στα Ηνωμένα Έθνη κατάλογο των μελών. Συμφώνησαν ότι η επιτροπή θα έχει 12 μέλη από κάθε πλευρά και ότι όλα θα είναι κάτω των 35 ετών. Προσπάθησαν επίσης να επιδιώξουν την ισότητα των φύλων».
«Οι δύο ηγέτες», συνεχίζουν τα Ηνωμένα Έθνη, «συμφώνησαν ότι το θέμα της αποναρκοθέτησης θα συζητηθεί στο επίπεδο του Ελληνοκύπριου Διαπραγματευτή και του Τουρκοκύπριου Ειδικού Αντιπροσώπου και ότι θα ανταλλάσσουν πληροφορίες για έναν ανάλογο αριθμό ύποπτων επικίνδυνων περιοχών από την καθεμία».
«Συμφώνησαν ότι η Τεχνική Επιτροπή Περιβάλλοντος», σημειώνουν, «θα εργαστεί για πρωτοβουλίες που σχετίζονται με το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων στις περιοχές εξόρυξης, και ότι η Τεχνική Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς θα αναλάβει να εργαστεί για την αποκατάσταση των νεκροταφείων.
«Σχετικά με τα σημεία διέλευσης και την ηλιακή ενέργεια στη νεκρή ζώνη», τονίζουν, οι δύο ηγέτες «είχαν εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και οι ηγέτες ανέθεσαν στους εκπροσώπους τους να συνεχίσουν τις συζητήσεις για τα θέματα αυτά, με σκοπό την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης.»
«Οι δύο ηγέτες», καταλήγουν, «συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά σύντομα».