Εκπρόσωποι όλων των τ/κ κομμάτων θα συνοδεύσουν τον Τατάρ στη Γενεύη για το Κυπριακό

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Ποιοι θα εκπροσωπήσουν τα τ/κ κόμματα στην άτυπη συνάντηση της Γενεύης για το Κυπριακό.

Τελικά όλα τα κόμματα στη «βουλή» αλλά και «εξωκοινοβουλευτικά» θα στείλουν εκπροσώπους στην Γενεύη στο πλαίσιο της άτυπης συνάντησης για το Κυπριακό. Σύμφωνα με το ΓΤΠ, τ/κ ΜΜΕ αναφέρουν σήμερα ότι από το ΚΚΕ θα μεταβούν ο πρόεδρος του κόμματος και «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ και ο γγ, Ογουζχάν Χασίπογλου (ΣΣ: ο κ. Χασίπογλου αποτελεί και μέρος της τ/κ διαπραγματευτικής ομάδας).

Το τ/κ ΔΚ θα εκπροσωπηθεί από τον πρόεδρό του Φικρί Ατάογλου και τον γενικό γραμματέα του, Σερχάτ Άκπιναρ, ενώ το κόμμα Αναγέννησης, των εποίκων θα εκπροσωπήσει ο «βουλευτής» Ταλίπ Αταλάι και όχι ο πρόεδρός του Ερχάν Αρικλί.

Ο κ. Αρικλί δήλωσε ότι ο Ερσίν Τατάρ πρέπει να σταθεί όρθιος στη Γενεύη. Σε ανάρτησή του στα ΜΚΔ μετά από δείπνο ιφτάρ χθες βράδυ στην κατεχόμενη Κερύνεια, όπου παρευρέθηκε και ο Τ/κ ηγέτης, ο Ερχάν Αρικλί έγραψε πως απευθύνθηκε στον κ. Τατάρ και του είπε: «Στάσου όρθιος στη Γενεύη. Μην συμβιβαστείτε με την εθνική μας θέση... Σας εμπιστευόμαστε...».

Χθες και το ΚΚΔ, που δεν βρίσκεται στη «βουλή», ανακοίνωσε ότι θα έχει αντιπροσωπεία στη Γενεύη. Λόγω απουσίας του προέδρου του, Ζεκί Τσελέρ αυτές τις μέρες στο εξωτερικό, το ΚΚΔ θα εκπροσωπήσουν το μέλος της κεντρικής επιτροπής και «δήμαρχος» Λευκωσίας, Μεχμέτ Χαρμαντζί και η γραμματέας διεθνών σχέσεων και πρώην πρόεδρος του κόμματος, Μινέ Ατλί.

Ήδη έχουν ανακοινώσει ΡΤΚ και ΚΛ ότι θα βρίσκονται στην Γενεύη επίσης με τους προεδρους τους, Τουφάν Ερχιουρμάν και Κουντρέτ Οζερσάι, αντίστοιχα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα