Η Λευκωσία έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να αποκτήσει μια σύγχρονη οικονομία καινοτομίας, δήλωσε στον Πολίτη 107.6 & 97.6 ο υποψήφιος δήμαρχος τού νέου δήμου Λευκωσίας, Χαράλαμπος Προύντζος, επισημαίνοντας ότι η πόλη έχει πέντε Πανεπιστήμια και τέσσερα Kέντρα Aριστείας.
Σε ό,τι αφορά τις ανισότητες που υπάρχουν μεταξύ των δήμων που θα συνενωθούν στα πλαίσια της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα αποτελέσουν διαμερίσματα του νέου μεγάλου δήμου της Λευκωσίας, ο κ. Προύντζος είπε ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές εικόνες αυτή τη στιγμή και πως όλοι οι δήμοι που είναι σε ακριτικές περιοχές και γειτνιάζουν με τη γραμμή αντιπαράταξης παρουσιάζουν τα ίδια χαρακτηριστικά. «Στασιμότητα και μείωση πληθυσμού», όπως είπε, «γήρανση πληθυσμού και μαρασμό της οικονομικής δραστηριότητας». Περιοχές όπως ο Άγιος Δομέτιος, το κέντρο της πόλης, το Καϊμακλί, η Παλουριώτισσα, η Ομορφίτα και το Σοπάζ έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά. Από την άλλη, σημείωσε, υπάρχουν δύο περιοχές, η Έγκωμη και η Αγλαντζιά που έχουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα και κατοικούνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από νέους και νεαρά ζευγάρια και έχουν ισχυρή οικονομία.
Ακολούθως, ο κ. Προύντζος αναφέρθηκε στο πρόγραμμά του και συγκεκριμένα στη στρατηγική Λευκωσίας για ένα νέο δήμο μια ταχύτητας, λέγοντας ότι θα δημιουργηθούν οδηγοί ανάπτυξης στις περιοχές όπου χρειάζεται όπως η πλήρης ανάπλαση του ΣΟΠΑΖ με την κατασκευή πνεύμονα πρασίνου και φοιτητικών εστιών, σε μία έκταση 300 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων που σήμερα παραμένει ανεκμετάλλευτη.
Ακούστε την παρέμβαση του Χαράλαμπου Προύντζου στην «Πρωινή Επιθεώρηση» που μεταδίδεται καθημερινά από τον Πολίτη 107.6 & 97.6:







