Σχέδιο δράσης για το ΓεΣΥ σε ένα μήνα θα ανακοινώσει ο ΟΑΥ με το Υπουργείο Υγείας

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Δημοσιεύθηκε 10.4.2023
«Ο Πρόεδρος με διαβεβαίωσε για τη στήριξη που θα έχουμε από την Κυβέρνηση σε οποιεσδήποτε αλλαγές θα είναι προς την κατεύθυνση της βελτιωμένης παροχής υπηρεσιών προς τους Κύπριους πολίτες».

Σχέδιο δράσης για να βελτιωθεί η κατάσταση με το ΓεΣΥ θα παρουσιάσει ο ΟΑΥ σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, είπε ο Πρόεδρος του ΟΑΥ, Σταύρος Μιχαήλ, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Τη συνάντηση αυτή την είχα ζητήσει εγώ ο ίδιος, να δω τον Πρόεδρο μετά την εκλογή του, για να τον ενημερώσω για τα θέματα που αφορούν τον Οργανισμό Ασφάλειας Υγείας και το ΓεΣΥ», ανέφερε ο κ. Μιχαήλ σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, όπου, όπως είπε, συζητήθηκε το τι χρειάζεται το ΓεΣΥ για να βελτιωθεί και να προσφέρει αναβαθμισμένες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες στον Κύπριο πολίτη.

«Συμφωνήσαμε με τον Πρόεδρο ότι σε ένα μήνα από σήμερα θα παρουσιάσουμε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, έναν σχεδιασμό για τον τρόπο και τις ενέργειες που χρειάζονται για να βελτιωθεί η όλη κατάσταση, να μειωθούν οι στρεβλώσεις στο σύστημα, με μεγαλύτερη προτεραιότητα να εξεταστούν τα σημερινά προβλήματα που υπάρχουν με τα ΤΑΕΠ, με τα ποιοτικά κριτήρια των νοσηλευτηρίων, με τα καινοτόμα φάρμακα», πρόσθεσε.

«Ο Πρόεδρος με διαβεβαίωσε για τη στήριξη που θα έχουμε από την Κυβέρνηση σε οποιεσδήποτε αλλαγές θα είναι προς την κατεύθυνση της βελτιωμένης παροχής υπηρεσιών προς τους Κύπριους πολίτες», κατέληξε ο κ. Μιχαήλ.

Χριστοδουλίδης προς εταιρείες που καθυστερούν την υλοποίηση έργων: «Το κράτος δεν εκβιάζεται, δεν θα μείνει απλά να βλέπει»

Η Ανδριάνα Νικολάου ζητά δικαιοσύνη και διαφάνεια από τους θεσμούς για την υπόθεση του γιου της, Θανάση

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά μεταξύ Λινούς και Φλάσου - Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις οι δυνάμεις πυρόσβεσης (φώτος)

Moody