Τα στελέχη της ΔΗΠΑ είναι ελεύθερα να κάνουν την επιλογή του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, που επιθυμούν να υποστηρίξουν, δήλωσε στην εκπομπή «Πρωινή Επιθεώρηση» του Πολίτη 107.6 και 97.6 ο εκ των αντιπροέδρων της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Γιάννος Λακκοτρύπης, αναφερόμενος στην πρόσφατη ανακοίνωση του μέλους της παράταξης, Άγγελου Βότση. Ο κ. Λακκοτρύπης εξέφρασε την πεποίθηση ότι, αφότου η ΔΗΠΑ-Συνεργασία λάβει την επίσημή της απόφαση, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, σε σχέση με τον υποψήφιο που θα υποστηρίξει στις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές, τα περισσότερα μέλη της θα πειθαρχήσουν και θα συμπορευθούν.
Αναφερόμενος στον Άγγελο Βότση, ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δηλώνει μέλος της ΔΗΠΑ, όσο ο Νίκος Χριστοδουλίδης δηλώνει μέλος του Δημοκρατικού Συναγερμού και είναι υποψήφιος απέναντι στον Αβέρωφ Νεοφύτου». Η απόφαση του κ. Βότση, συμπλήρωσε, δεν θα επηρεάσει την απόφαση που θα λάβει, τελικά, η παράταξη, σημείωσε ο κ. Λακκοτρύπης.
Αναφορικά με την τάση που υπάρχει, διευκρίνισε ότι η ΔΗΠΑ-Συνεργασία κλίνει προς τους τρεις βασικούς υποψήφιους, κυρίως προς τους Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκο Χριστοδουλίδη, χωρίς να παραγνωρίζει τον Ανδρέα Μαυρογιάννη. Εξήγησε, όμως, ότι, όσον αφορά στον κ. Χριστοδουλίδη, έχουν ανησυχήσει από τις δηλώσεις άλλων κομμάτων τα οποία εξέφρασαν την στήριξή τους προς την υποψηφιότητά του.
ΔΗΚΟ και Χριστοδουλίδης
Ερωτηθείς εάν η ΔΗΠΑ-Συνεργασία στηρίξει Νίκο Χριστοδουλίδη, όπως έπραξε και το ΔΗΚΟ, οι ψηφοφόροι της δεν θα διερωτηθούν ποια θα είναι η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων, ο Γιάννος Λακκοτρύπης απάντησε ότι δεν μπορεί να βασίζεται η απόφαση ενός κόμματος στο τι έπραξε ένα άλλο κόμμα. Η κυριότερή μας διαφορά με το ΔΗΚΟ είναι η προσέγγιση ως προς το πλαίσιο Γκουτέρες, το οποίο εμείς θεωρούμε ότι είναι μια καλή βάση διαπραγμάτευσης για το Κυπριακό, πρόσθεσε στην συνέχεια.
Ακούστε την παρέμβαση του Γιάννου Λακκοτρύπη στην «Πρωινή Επιθεώρηση», που μεταδίδεται από τον Πολίτη 107.6 και 97.6: