Μικρή μείωση τιμών παραγωγού στη βιομηχανία

Header Image

Ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία για τον μήνα Φεβρουάριο 2025 σημείωσε ετήσια μείωση 0,5%

Μικρή μείωση στις τιμές παραγωγού στη βιομηχανία, δείχνουν στοιχεία που ανακοίνωσε την Δευτέρα η Στατιστική Υπηρεσία.

Ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία για τον μήνα Φεβρουάριο 2025 έφτασε στις 121,7 μονάδες (βάση 2021=100), σημειώνοντας μείωση 0,2% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο 2025. Όσον αφορά τη μεταβολή σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, παρατηρείται μείωση 0,5%.

Τον Φεβρουάριο 2025 σε σύγκριση με τον Ιανουάριο 2025 ο δείκτης σημείωσε αύξηση στους τομείς των μεταλλείων και λατομείων κατά 3,4%, της παροχής νερού και ανάκτησης υλικών κατά 0,7% και της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος κατά 0,1%, ενώ παρατηρήθηκε μείωση στον τομέα της μεταποίησης κατά 0,3%.  

Όσον αφορά τις μεταβολές σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, παρατηρείται αύξηση στους τομείς των μεταλλείων και λατομείων (4,5%), της παροχής νερού και ανάκτησης υλικών (0,5%) και της μεταποίησης (0,3%), ενώ μείωση παρατηρείται στον τομέα της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος (-4,8%).  

Κατά μεταποιητικό κλάδο, τον Φεβρουάριο 2025 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους καταγράφηκαν αυξήσεις στην κατασκευή ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού (6,8%), στην κατασκευή επίπλων, άλλες μεταποιητικές δραστηριότητες και επισκευή και εγκατάσταση μηχανημάτων και εξοπλισμού (4,4%), στην παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών υλών, ειδών ένδυσης και δερμάτινων ειδών (3,3%), στην κατασκευή χαρτιού και προϊόντων από χαρτί και εκτυπώσεις (3,1%), στην παραγωγή προϊόντων διύλισης πετρελαίου, χημικών ουσιών και προϊόντων και φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων (2,2%) και στην κατασκευή μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού, μηχανοκίνητων οχημάτων και λοιπού εξοπλισμού μεταφορών (2,0%)

Μείωση σημειώθηκε στη βιομηχανία τροφίμων, ποτών και προϊόντων καπνού (-1,4%) και στη βιομηχανία ξύλου και κατασκευή προϊόντων από ξύλο και φελλό, εκτός από έπιπλα (-0,1%

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2025, ο δείκτης σημείωσε μείωση 0,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2024. 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play