


Σε εξέλιξη βρίσκεται η αναδιοργάνωση της Lordos Hotels και της θυγατρικής της Golden Coast.
Όπως ανακοινώθηκε χθες, η αναδιοργάνωση βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2025.
Με την ολοκλήρωση της αναδιοργάνωσης, η εταιρεία θα προβεί σε περαιτέρω σχετική ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία και η θυγατρική της Golden Coast (GCL) υπέγραψαν στις 23 Οκτωβρίου 2024, σχέδιο αναδιοργάνωσης που προβλέπει για την αναδιοργάνωση της μετοχικής δομής της GCL καθώς και της ιδιοκτησίας της ακίνητης περιουσίας στην οποία έχει ανεγερθεί το ξενοδοχείο Golden Coast Hotel, στον Πρωταρά της επαρχίας Αμμοχώστου.
Η GCL δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού και από το 1978 είναι συνιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του ξενοδοχείου. Κατά την ημερομηνία της ανακοίνωσης, η GCL κατείχε το 71% της ακίνητης περιουσίας στην οποία είναι ανεγερμένο το ξενοδοχείο, ενώ η εταιρεία (με 80% συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της GCL) το υπόλοιπο 29%. Συνολικά, η εταιρεία κατέχει άμεσα και έμμεσα ποσοστό 85,8% της εν λόγω ακίνητης περιουσίας μέσω της συμμετοχής της στη GCL.
Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης, η εταιρεία θα μεταβιβάσει τα στοιχεία ενεργητικού, ήτοι τον κλάδο δραστηριότητας της που αφορά το 29% επί της ακίνητης ιδιοκτησίας στην οποία έχει ανεγερθεί το ξενοδοχείο , η συνολική αξία του οποίου καθορίζεται στο ποσό των €9.998.994,10 προς την GCL.
Σε αντάλλαγμα, η GCL θα εκδώσει και παραχωρήσει στην εταιρεία 290.000 πλήρως πληρωμένες μετοχές τάξης Β, ονομαστικής αξίας €1,71 η κάθε μία, με αξία υπέρ το άρτιο €32,76929 ανά μετοχή. Η συνολική αξία της έκδοσης θα αντιστοιχεί στην αξία του Κλάδου.
Με την ολοκλήρωση της αναδιοργάνωσης, η GCL θα κατέχει το 100% της ακίνητης περιουσίας όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο, ενώ η συμμετοχή της εταιρείας στο μετοχικό κεφάλαιο της GCL θα αυξηθεί από 80% σε 85,8%, με συνολική κατοχή 858.000 μετοχών τάξης Β, ονομαστικής αξίας €1,71 η κάθε μία.
Οι επιχειρηματικοί λόγοι που οδήγησαν στην αναδιοργάνωση είναι η απλοποίηση της ιδιοκτησιακής δομής της ακίνητης περιουσίας στην οποία έχει ανεγερθεί το ξενοδοχείο, καθώς και η βελτιστοποίηση και εξομάλυνση λειτουργικών πτυχών στη διαχείριση τόσο του ξενοδοχείου όσο και της GCL.
Η απόφαση για την εκτέλεση της αναδιοργάνωσης λήφθηκε μετά από αξιολόγηση από το αρμόδιο εσωτερικό τμήμα του συγκροτήματος και τη συμβουλή εξωτερικού εμπειρογνώμονα.
Όπως τονίστηκε, δεν αναμένεται να προκύψει υπεραξία, κέρδος ή ζημία από την αναδιοργάνωση, ούτε να επηρεαστεί η κερδοφορία της εταιρείας.
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.