ΕΚΤ: Επιτάχυνση για δάνεια προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Επιταχύνθηκαν τον Νοέμβριο οι χορηγήσεις δανείων στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά της Ευρωζώνης, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΚΤ.

Επιταχύνθηκαν τον Νοέμβριο οι χορηγήσεις δανείων στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά της Ευρωζώνης, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Συγκεκριμένα, τα δάνεια προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 4% έναντι 3,9% τον Οκτώβριο, ενώ ο αντίστοιχος ρυθμός αύξησης των δανείων προς τα νοικοκυριά διαμορφώθηκε στο 3,3% από 3,2%.

Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης της προσφοράς χρήματος με ευρεία έννοια (Μ3) μειώθηκε τον Νοέμβριο στο 3,7% από 3,9% τον Οκτώβριο. Αντίστοιχα, ελαφρά επιβράδυνση σημείωσε και ο ετήσιος ρυθμός αύξησης της προσφοράς χρήματος με στενή έννοια (Μ1), που περιλαμβάνει τη νομισματική κυκλοφορία και τις καταθέσεις μίας ημέρας, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 6,7% από 6,8% τον Οκτώβριο.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play