Εβδομαδιαία κέρδη περίπου 1% κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου στο δεύτερο πενθήμερο του Οκτωβρίου, ανακάμπτοντας μετά τις σημαντικές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας. Την Παρασκευή, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 310,80 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,53%.
Κέρδη 1% για το ΧΑΚ στο δεύτερο πενθήμερο του Οκτωβρίου
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την Παρασκευή στις 310,80 μονάδες, με άνοδο 0,53%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 135.867 ευρώ.
Ο δείκτης FTSE/CySE 20 διαμορφώθηκε στις 182,62 μονάδες, με κέρδη 0,54%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 135.867 ευρώ.
Ανά επιμέρους δείκτη, η Κύρια Αγορά ενισχύθηκε κατά 0,77% και οι Επενδυτικές Εταιρείες κατά 0,36%. Η Εναλλακτική Αγορά υποχώρησε κατά 0,27%, ενώ ο δείκτης των Ξενοδοχείων παρέμεινε αμετάβλητος.
Τη μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα κατέγραψε η Logicom, με όγκο συναλλαγών 62.662 ευρώ και τιμή κλεισίματος 2,70 ευρώ, χωρίς μεταβολή. Ακολούθησε η Τράπεζα Κύπρου, με όγκο 46.118 ευρώ και κλείσιμο στα 10,48 ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 2,24%. Η Δήμητρα Επενδυτική είχε όγκο 10.071 ευρώ και έκλεισε στα 1,365 ευρώ, με άνοδο 0,37%. Η μετοχή της Louis κατέγραψε όγκο 5.602 ευρώ και έκλεισε στα 0,108 ευρώ, με πτώση 0,92%, ενώ η Κυπριακή Εταιρεία Τσιμέντων είχε όγκο 5.491 ευρώ και έκλεισε στα 1,37 ευρώ, με άνοδο 1,08%.
Από τις μετοχές που διαπραγματεύτηκαν, πέντε κινήθηκαν ανοδικά, τέσσερις πτωτικά και έξι παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ήταν 103.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.







