Bloomberg: Το Πεκίνο ζήτησε από τις κινεζικές αεροπορικές εταιρείες να αναστείλουν τις παραλαβές αεροσκαφών Boeing

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Σε νέα φάση μπαίνει ο εμπορικός πόλεμος των ΗΠΑ με την Κίνα.

 

Το Πεκίνο ζήτησε από τις κινεζικές αεροπορικές εταιρείες να αναστείλουν τις παραλαβές αεροσκαφών από την αμερικανική εταιρεία Boeing εν μέσω όξυνσης του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Bloomberg.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε δασμούς στα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα ύψους 145%. Αντιδρώντας η Κίνα απάντησε με δασμούς 125% στα αμερικανικά εισαγόμενα προϊόντα.

Εξάλλου το Πεκίνο ζήτησε από τις κινεζικές αεροπορικές εταιρίες "να αναστείλουν οποιαδήποτε αγορά εξοπλισμού και εξαρτημάτων αεροσκαφών από αμερικανικές εταιρείες", επεσήμανε το Bloomberg, το οποίο επικαλέστηκε πρόσωπα που έχουν γνώση της υπόθεσης.

Η εντολή αυτή εκδόθηκε αφού το Πεκίνο επέβαλε επιπλέον δασμούς στα αμερικανικά εισαγόμενα προϊόντα, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Οι αμερικανικοί επιπλέον δασμοί υπερδιπλασιάζουν το κόστος των αεροσκαφών και των εξαρτημάτων που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ και εισάγονται στην Κίνα και θα επιβάρυναν σημαντικά τις κινεζικές αεροπορικές εταιρείες οι οποίες θα δυσκολεύονταν να αντεπεξέλθουν στα νέα κόστη.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κινεζική κυβέρνηση εξετάζει επίσης να βοηθήσει τις αεροπορικές εταιρείες που ενοικιάζουν αεροσκάφη Boeing και οι οποίες θα βρεθούν αντιμέτωπες με πιο υψηλά κόστη.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών και η Boeing αρνήθηκαν να απαντήσουν άμεσα σε αίτημα του AFP να σχολιάσουν τις πληροφορίες αυτές.

thetoc.gr

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play