Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε όλη την Ιταλία μετά την καταστροφή 17 Tesla

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Ο Έλον Μασκ διατηρεί στενούς δεσμούς με πολιτικούς της ευρωπαϊκής δεξιάς, μεταξύ των οποίων η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, η οποία τον έχει χαρακτηρίσει «λαμπρό μυαλό» σε πρόσφατη συνέντευξή της

 

Οι ιταλικές αρχές ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας σε όλες τις αντιπροσωπείες της Tesla στη χώρα, μετά την καταστροφή 17 ηλεκτρικών οχημάτων σε μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε εγκατάσταση της εταιρείας στη Ρώμη.

Η φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στη συνοικία Τόρρε Άντζελα, στα ανατολικά της ιταλικής πρωτεύουσας, με την αντιτρομοκρατική μονάδα της κρατικής αστυνομίας (Digos) να διερευνά το ενδεχόμενο στοχευμένου εμπρησμού από αναρχικές ομάδες. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες, ενώ εικόνες από drone αποκάλυψαν μια σειρά απανθρακωμένων αυτοκινήτων στον εξωτερικό χώρο της αντιπροσωπείας.

Ο Έλον Μασκ, μέσω της πλατφόρμας X (πρώην Twitter), χαρακτήρισε το περιστατικό «τρομοκρατία».

Το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε επείγουσα εγκύκλιο σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας, καλώντας για αυξημένα μέτρα επιτήρησης στις 13 αντιπροσωπείες της Tesla στην Ιταλία (με επίκεντρο τη Ρώμη, αλλά και πόλεις όπως η Φλωρεντία και το Μιλάνο). Αξιωματούχος του υπουργείου ανέφερε ότι στόχος είναι η «ευαισθητοποίηση» απέναντι σε πιθανές διαδηλώσεις ή επιθέσεις από αντιπάλους του Μασκ, στον απόηχο των πολιτικών του παρεμβάσεων στις ΗΠΑ.

 

 

 Φωτ.: EPA

  

 Φωτ.: EPA

 

Από την επάνοδο του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, ο Μασκ έχει αναλάβει επικεφαλής της αποκαλούμενης «Υπηρεσίας Αποτελεσματικότητας του Κράτους», απολύοντας μαζικά δημόσιους υπαλλήλους. Η εμπλοκή του αυτή οδήγησε στη δημιουργία του κινήματος «Tesla Takedown», ενός μποϊκοτάζ που ξεκίνησε στις ΗΠΑ και πλέον έχει εξαπλωθεί στην Ευρώπη.

Το περασμένο Σάββατο, επτά οχήματα Tesla πυρπολήθηκαν σε αντιπροσωπεία στο Ότερσμπεργκ της Γερμανίας, ενώ τη Δευτέρα σημειώθηκαν επιθέσεις με πορτοκαλί μπογιά σε δύο καταστήματα της εταιρείας στη Σουηδία (Στοκχόλμη και Μάλμε).

Ο Έλον Μασκ διατηρεί στενούς δεσμούς με πολιτικούς της ευρωπαϊκής δεξιάς, μεταξύ των οποίων η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, η οποία τον έχει χαρακτηρίσει «λαμπρό μυαλό» σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Ο υπουργός Μεταφορών και επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε τη συμπαράστασή του στον Μασκ, γράφοντας:«Υπάρχει υπερβολικό και αδικαιολόγητο μίσος κατά της Tesla. Η εποχή του μίσους και της σύγκρουσης πρέπει να τελειώσει. Η αλληλεγγύη μου στον Έλον Μασκ και σε όλους τους εργαζόμενους που απειλούνται ή στοχοποιούνται».

Η έρευνα της ιταλικής αντιτρομοκρατικής συνεχίζεται, με τις αρχές να εξετάζουν εάν το περιστατικό στη Ρώμη αποτελεί μεμονωμένη ενέργεια ή μέρος ενός ευρύτερου οργανωμένου σχεδίου με πολιτικά ή ιδεολογικά κίνητρα.

Με πληροφορίες από Guardian/lifo.gr

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play