Ο Τραμπ θα ανακοινώσει δασμούς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα - Πέφτουν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Προκαλείται μεγάλη δυσφορία λόγω της σκόνης και οι κάτοικοι δεν μπορούν να κρεμάσουν ούτε τα ρούχα τους έξω.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα ανακοινώσει τους δασμούς στην αυτοκινητοβιομηχανία σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει απόψε, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Κάρολαϊν Λέβιτ.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 16.00 τοπική ώρα (22.00 ώρα Κύπρου).

Την Δευτέρα ο Τραμπ ανέφερε ότι οι δασμοί στα εισαγόμενα αυτοκίνητα θα επιβληθούν εντός της εβδομάδας, πριν και από τους ανταποδοτικούς δασμούς σε άλλα προϊόντα πολλών εμπορικών εταίρων των ΗΠΑ, που θα τεθούν σε ισχύ στις 2 Απριλίου.

Ο Λευκός Οίκος δεν έδωσε καμία διευκρίνιση για το ύψος των δασμών στα οχήματα. Τον Φεβρουάριο ο Τραμπ είπε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβληθούν δασμοί ύψους 25%.

Οι μετοχές των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών υποχώρησαν μόλις ανακοινώθηκε ότι θα δοθεί συνέντευξη Τύπου. Γύρω στις 19.30 (ώρα Κύπρου) η μετοχή της Ford υποχωρούσε κατά 1,55%, της General Motors κατά 1,65%, της Tesla κατά 6,63% και της Stellantis κατά 2,01%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Tags

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα