


Η Χαμάς κατήγγειλε τον «απαράδεκτο εκβιασμό» του Ισραήλ που αποφάσισε να σταματήσει να παρέχει ηλεκτροδότηση στη λωρίδα της Γάζας πριν από νέες διαπραγματεύσεις για τη συνέχιση της εκεχειρίας.
«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά την απόφαση (του Ισραήλ) να κόψει το ηλεκτροδότηση στη Γάζα, αφού της στέρησε τροφή, φάρμακα και νερό», αναφέρει σε ανακοίνωση ο Ιζάτ αλ-Ρισκ, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος, καταγγέλλοντας «μια μικροπρεπή και απαράδεκτη πολιτική εκβιασμού».
Η μοναδική γραμμή ηλεκτροδότησης ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Γάζα τροφοδοτεί το κύριο εργοστάσιο αφαλάτωσης νερού στο παλαιστινιακό αυτό έδαφος, που εξασφαλίζει την υδροδότηση περισσότερων από 600.000 ανθρώπων. Οι κάτοικοι της Γάζας εξαρτώνται κυρίως από φωτοβολταϊκά και γεννήτριες βενζίνης για την ηλεκτροδότησή τους.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.