Φωτό δισεκατομμυριούχων: Ο Έλον Μασκ στην ορκωμοσία Τραμπ -Δίπλα σε Ζούκερμπεργκ, Μπέζος και Πιτσάι

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έδωσε το παρών σε εκδήλωση του Ρεπουμπλικάνου, την παραμονή της ορκωμοσίας του

Ίσως δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν άλλη ορκωμοσία προέδρου των ΗΠΑ, του Ντόναλντ Τραμπ, όπου στην μέσα στο κοινό βρίσκονταν άνθρωποι με συνολική περιουσία που ανέρχεται σε πολλές εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια.

«Βαριά» ονόματα της τεχνολογίας βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των καλεσμένων, μερικές φορές εκτοπίζοντας στη δεύτερη και την τρίτη σειρά πολιτικούς ή άλλες προσωπικότητες.

Αν, μάλιστα, αθροίζαμε τις περιουσίες τους θα φτάναμε πολύ κοντά στο μυθικό ποσό του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων, ακόμη και με τις σχετικές παλιές πλέον εκτιμήσεις του περιοδικού Forbes για τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Στέλνει όμως η παρουσία τους και ένα ισχυρό μήνυμα σε πολλούς αποδέκτες. Για τον Τραμπ είναι μια ζωντανή απόδειξη ότι θέλει να βάλει πρώτη την Αμερική, όπως εξάλλου κάνουν αρκετοί από αυτούς τους υπερπλούσιους. Για όλο τον υπόλοιπο κόσμο είναι μια ένδειξη προς τα πού έχει μετακινηθεί η ισχύς στις μέρες μας.

 

  

Πρώτος και καλύτερος ο Έλον Μασκ, που από το καλοκαίρι είναι στο πλευρό του Τραμπ. Αν δεν αλλάξει κάτι, θα έχει στη διάθεσή του και το υπουργείο Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας (Doge).

Δίπλα του ήταν ο διευθύνων σύμβολος της Google, ο Σουντάρ Πιτσάι, ενώ παρών στην τελετή ήταν και ένας από τους δύο ιδρυτές της Google, ο Σεργκέι Μπριν.

Ο Τζεφ Μπέζος της Amazon ήταν και αυτός στο Καπιτώλιο, άλλο ένα πρόσωπο που τελευταία διατηρεί καλές σχέσεις με τον Τραμπ.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ της Meta είχε και αυτός μια θέαση στην πρώτη γραμμή, όπως και ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, ο Τιμ Κουκ. Και οι δύο είχαν κάνει τις τελευταίες ημέρες δωρεές υπέρ του ταμείου για την ορκωμοσία.

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και ο διευθύνων σύμβουλος του TikTok, Σου Τσου, που πιθανόν να χρωστά στον Τραμπ τη σωτηρία της εταιρείας στις ΗΠΑ, μετά την εφαρμογή από χθες Κυριακή του νόμου για το λουκέτο.

Ακόμη, εθεάθη ένας ακόμη από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, ο Μπερνάρ Αρνώ της LVMH, η παρουσία του οποίου είναι πιο διακριτική σε σχέση με τους μεγιστάνες της Σίλικον Βάλεϊ.

Μόνο αυτοί οι τέσσερις - Μασκ, Μπέζος, Μαρκ Ζούκερμπεργκ και Αρνώ- έχουν περιουσία που φτάνει τα 800 δισ. δολάρια, με την τελευταία διαθέσιμη καταμέτρηση.

 

Από protothema.gr

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα