![Κύπρος και Ελλάδα μπλοκάρουν την άρση των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά Συρίας - Τι λένε διπλωματικές πηγές](https://politis.com.cy/temp/images/220x143/cache_220x143_Crop_medium_901858_5831423_25_02_12_152732.jpg)
![Πολίτης logo](images/politisLogo_white.png)
![ECOMMBX logo](images/ecommbx-logo.png)
Ατύχημα με τουλάχιστον 30 τραυματίες, 17 εκ των οποίων σοβαρά, σημειώθηκε σε χιονοδρομικό κέντρο στην Ισπανία όταν, κατά τις πρώτες πληροφορίες, κατέρρευσε αναβατήρας.
Το ατύχημα σημειώθηκε στο θέρετρο Αστούν με την επιχείρηση της Πολιτικής Προστασίας της Ισπανίας να είναι σε εξέλιξη για τη μεταφορά των τραυματιών.
Accidente en Astún. Se ha caído la silla de Canal Roya. Por suerte estamos bien pero hay heridos, hemos visto varias camillas bajando. Ánimo. #Astun pic.twitter.com/KiwVUrvCRQ
— Jaime Pelegrí (@jaimepele) January 18, 2025
Grave accidente en ASTUN
— Meteosojuela La Rioja (@meteosojuela) January 18, 2025
Se ha caído la telesilla de canal Roya
Estación CERRADA
Hay heridos pic.twitter.com/qoIeIrTNCn
Σε πιο σοβαρή κατάσταση είναι, σύμφωνα με την El Pais μια γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε κοντινό νοσοκομείο. Συνολικά έχουν επιστρατευθεί 4 ελικόπτερα για αεροδιακομιδές τραυματιών.
Οι φωτογραφίες και τα βίντεο από το σημείο του ατυχήματος δείχνουν να έχει παρουσιάσει πρόβλημα ένα από τα καλώδια λειτουργίας του αναβατήρα.
Λόγω του ατυχήματος, το χιονοδρομικό κέντρο που ήταν γεμάτο κόσμο, έχει κλείσει.
Decenas de heridos, varios de ellos graves, tras caer un telesilla en Astún, Canal Roya.
— Jorge Pueyo (@jorge_pueyo95) January 18, 2025
Enviamos toda nuestra fuerza a las personas afectadas y a sus familias, al personal de la estación y a los servicios de emergencia desplazados. pic.twitter.com/W5pc3Muu5c
Αυτόπτης μάρτυρας που ήταν στο χιονοδρομικό κέντρο με τον πατέρα της δήλωσε στο Canal 24 Horas ότι είδε αρκετούς ανθρώπους να είναι πεσμένοι στο χιόνι και άλλους να κυλάνε απότ ην πλαγιά. Η ίδια εξήγησε ότι πρόλαβε να πηδήξει εγκαίρως προσθέτοντας ότι πιο σοβαρά τραυματίστηκαν εκείνοι πάνω στους οποίους έπεσαν κομμάτια του αναβατήρα.
Συγκλονισμένος από το ατύχημα δήλωσε και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κυβερνήτη της Αραγονίας για να του δηλώσει τη βοήθεια της κεντρικής κυβέρνησης.
Impactado por las noticias del accidente en la estación de #Astún. He hablado con el presidente de Aragón @Jorge_Azcon para ofrecerle todo el apoyo del Gobierno.
— Pedro Sánchez (@sanchezcastejon) January 18, 2025
Todo nuestro afecto para los heridos y sus familias.
Πηγή: protothema.gr
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.