Πρόστιμο σε ευρωβουλευτή από το Λουξεμβούργο για bullying στο προσωπικό της

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Η Σεμέδο δήλωσε ότι «αρνείται κατηγορηματικά» τους ισχυρισμούς για παρενόχληση

Πρόστιμο για εκφοβισμό προσωπικού επιβλήθηκε στην ευρωβουλευτή Μόνικα Σεμέδο από το Λουξεμβούργο την περασμένη εβδομάδα, ενώ είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Στην ευρωβουλευτή, η οποία συμμετέχει ως ανεξάρτητη στο φιλελεύθερο όμιλο Renew Europe, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.380 ευρώ την Τρίτη από την πρόεδρο Ρομπέρτα Μέτσολα. Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Χαβιέ Μπέτελ, αρχηγός του κόμματος από το οποίο έφυγε η Σεμέδο πέρυσι, καταδίκασε τη συμπεριφορά της, αναφέρει το Politico.

Η Σεμέδο δήλωσε την Παρασκευή ότι θα προσφύγει στο δικαστήριο για να ακυρώσει την απόφαση.

«Η κα Σεμέδο θα ασκήσει προσφυγή για την ακύρωση αυτής της απόφασης ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης», έγραψε η Σεμέδο σε δήλωση την Παρασκευή. Η Σεμέδο είπε ότι αναμένει ότι το δικαστήριο «θα αναγνωρίσει τόσο την έλλειψη βάσης των κατηγοριών που της ασκήθηκαν όσο και την παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων της», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Σεμέδο έγραψε επίσης ότι «αρνείται κατηγορηματικά» τους ισχυρισμούς για την παρενόχληση, οι οποίοι εξετάστηκαν από μια εσωτερική κοινοβουλευτική επιτροπή, και είπε ότι «ουσιαστικά στοιχεία» αγνοήθηκαν από την επιτροπή, η οποία αποτελείται από συναδέλφους βουλευτές. Υποστήριξε επίσης ότι της αρνήθηκαν τη δυνατότητα να καταθέσει παρουσία του δικηγόρου της και ότι η Μέτσολα αρνήθηκε να ακούσει την δική της εκδοχή της ιστορίας.

Η Μέτσολα είπε ότι πήρε την απόφασή της «αφού έλαβε υπόψη τις παρατηρήσεις του ενδιαφερόμενου μέλους», όταν ανακοίνωσε την ποινή αυτή την εβδομάδα.

Εκπρόσωπος της Μετσόλα είπε: «Δεν σχολιάζουμε αυτές τις διαδικασίες, αλλά έχει φυσικά το δικαίωμα να προσφύγει στο δικαστήριο».

Πηγή: cnn.gr

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα