Tο Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας επικύρωσε σήμερα τα σχέδια της κυβέρνησης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 έτη από 62 που είναι σήμερα, μετέδωσε το δίκτυο BFM TV, επικαλούμενο πηγές που δεν κατονομάζει.
Ο Μακρόν προτείνει στα γαλλικά συνδικάτα να τα δεχθεί στο Ελιζέ την Τρίτη
Ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τα γαλλικά συνδικάτα να τον συναντήσουν την Τρίτη, "όποια κι αν είναι η απόφαση του Συνταγματικού Συμβουλίου" που θα εκδοθεί αργότερα σήμερα για την επίμαχη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, ανακοίνωσε η προεδρία.
"Θα είναι απαραίτητα η αρχή ενός κύκλου που ο πρόεδρος και η κυβέρνηση θα συνεχίσουν τις επόμενες εβδομάδες με τους κοινωνικούς εταίρους. Η πόρτα του Ελιζέ θα παραμείνει ανοιχτή, χωρίς προϋποθέσεις, για τον διάλογο αυτό", ανέφερε το περιβάλλον του αρχηγού του γαλλικού κράτους.
Το Συνταγματικό Συμβούλιο αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα εάν επικυρώνει ή καταδικάζει πλήρως ή εν μέρει το σχέδιο μεταρρύθμισης κατά του οποίου τα συνδικάτα έχουν οργανώσει πολλές διαδηλώσεις από τον Ιανουάριο.