Δεν θα πάει στη Γαλλία ο βασιλιάς Κάρολος - Αναβολή της επίσκεψης λόγω των επεισοδίων

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

facebook-white sharing buttontwitter-white sharing buttonlinkedin-white sharing button
Header Image
Η απόφαση λήφθηκε από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του Γάλλου Προέδρου Μακρόν και του ιδίου του Καρόλου

Η επίσημη επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου και της συζύγου του Καμίλα στη Γαλλία, που ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει την Κυριακή, αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Η απόφαση λήφθηκε από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του Γάλλου Προέδρου Μακρόν και του ιδίου του Καρόλου, υπό το βάρος των βίαιων διαδηλώσεων στο Παρίσι και σε άλλες γαλλικές πόλεις ενάντια στον νέο συνταξιοδοτικό νόμο της κυβέρνησης.

Θα επρόκειτο για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Βρετανού μονάρχη στο εξωτερικό από τότε που ανέβηκε στο θρόνο, ωστόσο τα επεισόδια των τελευταίων ημερών είχαν οδηγήσει σε επαναξιολόγηση παραμέτρων της επίσκεψης.

Μεταξύ άλλων, το βασιλικό ζεύγος επρόκειτο να επισκεφθεί το Μπορντώ, η πύλη του δημαρχείου του οποίου πυρπολήθηκε την Πέμπτη από διαδηλωτές.

Η επίσκεψη θα διαρκούσε έως τις 29 Μαρτίου.

facebook-white sharing buttontwitter-white sharing buttonlinkedin-white sharing button

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.