Σημαντικό έδαφος στη μάχη του τίτλου απώλεσε η Ντόρτμουντ, μετά τη νέα απώλεια βαθμών που υπέστη, στην εναρκτήρια αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής της Bundesliga.
Για δεύτερο σερί παιχνίδι ενώ προηγήθηκε, η ομάδα του Λουσιάν Φαβρ όχι μόνο δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη (σ.σ: προηγήθηκε το 3-3 με την Λειψία στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ»), αλλά ηττήθηκε από τη Χοφενχάιμ, η οποία με μεγάλη ανατροπή στο φινάλε επικράτησε με 2-1.
Μέχρι το 79ο λεπτό, οι Βεστφαλοί κρατούσαν το προβάδισμα με το τέρμα του Γκέτσε στο 17ο λεπτό, ωστόσο, ο Ανταμιάν (είχε περάσει αλλαγή στο 46΄) ισοφάρισε και τρία λεπτά πριν από το φινάλε ο Κράμαριτς έφερε τα πάνω κάτω για τους γηπεδούχους.
Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η Ντόρτμουντ έμεινε στους 30 βαθμούς και την τρίτη θέση μαζί με τη Μπάγερν Μονάχου, ενώ η Χόφενχαιμ ανέβηκε στους 27 και την έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Vorbei. Der #BVB unterliegt in Sinsheim. #TSGBVB pic.twitter.com/foLSsnETXn
— Borussia Dortmund (@BVB) December 20, 2019