Την παραίτησή του από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ο Ρόμπερτ Μιούλερ

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 29.5.2019
Την παραίτησή του από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ο Ρόμπερτ Μιούλερ

Tην σιωπή του έσπασε ο ειδικός σύμβουλος των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μιούλερ, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές και την «αθώωση» του προέδρου Τραμπ, ανακοινώνοντας την παράιτησή του από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όπως δήλωσε, η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του Αμερικανού προέδρου δεν αποτελούσε επιλογή για την ομάδα του, με τον Μιούλερ να επικαλείται τις κατευθυντήριες γραμμές του υπουργείου Δικαιοσύνης που απαγορεύουν την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος εν ενεργεία προέδρου.

«Δεν επιδιώξαμε να καθορίσουμε εάν ο Τραμπ διέπραξε έγκλημα», δήλωσε ο κ. Μιούλερ, αναφερόμενος στη διετή έρευνα για το το έαν ο Αμερικανός πρόεδρος παρακώλυσε τη δικαιοσύνη, εμπλεκόμενος στην έρευνα για τη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2016 και πιθανή σύγκρουση συμφερόντων από μέλη της καμπάνιας Τραμπ.

«Κάτι τέτοιο θα ήταν αντισυνταγματικό», δήλωσε ο κ. Μιούλερ, αναφερόμενος στην ιδέα άσκησης δίωξης σε βάρος του Τραμπ. Σημείωσε όμως ότι «εάν πιστεύαμε σαφώς ότι ο πρόεδρος δεν διέπραξε έγκλημα, θα το λέγαμε». «Καταλήξαμε ότι δεν καταλήξαμε σε συγκεκριμένο συμπέρασμα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, για το εάν ο πρόεδρος διέπραξε έγκλημα», σημείωσε.

Ο Μιούλερ άφησε παράλληλα να εννοηθεί ότι εάν τελικά υποχρεωθεί να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου για την έρευνά του, δεν θα προχωρούσε «πέραν των ευρημάτων του πορίσματός μας

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στη Λευκωσία - Θα δει τους ηγέτες χωριστά, εκτός Κύπρου

Ένας νεκρός από τη μεγάλη φωτιά στην Ηλεία - Μάχες με επικίνδυνες πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ