Κολίνα: «Ο διαιτητής θα έχει πάντα την τελευταία λέξη»

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Διαβάστε τι δήλωσε ο Ιταλός αρχιδιαιτητής της FIFA στο περιθώριο συγκέντρωσης των διαιτητών ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας

«Ελπίζω ότι το Μουντιάλ στη Ρωσία θα είναι το καλύτερο, όχι επειδή θα διεξαχθεί με το VAR, αλλά επειδή οι διαιτητές θα έχουν προετοιμαστεί καλύτερα».


Λόγια του Πιερλουίτζι Κολίνα, Ιταλού πρώην διαιτητή και πλέον προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας της FIFA, στο περιθώριο της συγκέντρωσης των 36 διαιτητών και 63 βοηθών που επιλέγονται από τη Παγκόσμια ομοσπονδία για την προετοιμασία του Μουντιάλ της Ρωσίας.


«Γνωρίζω ότι από την άποψη της επικοινωνίας, το VAR είναι το μεγάλο νέο και είναι πολύ ελκυστικό. Νομίζω όμως ότι είναι πολύ σημαντικό να υπογραμμίσουμε επίσης το έργο των διαιτητών για να αποφύγουμε την ανάγκη προσφυγής στη χρήση του VAR. Αυτό που έχει σημασία είναι οι διαιτητές να είναι καλά προετοιμασμένοι, να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις. Στη συνέχεια, αν συμβεί κάτι κακό, αν γίνει λάθος, σίγουρα θα έχουν το αλεξίπτωτο VAR», είπε ο Κολίνα.


«Στο ποδόσφαιρο η ερμηνεία του διαιτητή είναι πολύ σημαντική. Υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν γεγονότα σε ένα παιχνίδι και διαφορετικές απόψεις, όπου όμως ο διαιτητής θα πρέπει να λάβει την απόφασή του, που θα παραμείνει η τελική απόφαση», πρόσθεσε.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play