Σοκ στο φινάλε για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία ηττήθηκε εκτός έδρας με 2-1 από την Μπρίστολ κι έμεινε εκτός ημιτελικών του League Cup.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 51' με τον Μπράιαν, αλλά επτά λεπτά αργότερα ο Ιμπραΐμοβιτς ισοφάρισε. Ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα πήγαινε στην παράταση, ο Σμιθ στο 90+2' έδωσε τη νίκη στην ομάδα του και την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού.
Αν η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο είδε τη μία όψη του νομίσματος, η Τσέλσι είδε την άλλη. Οι «μπλέ» επικράτησαν με 2-1 της Μπόρνμουθ και πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά στην... παράταση!
Η ομάδα του Κόντε προηγήθηκε στο 13' με τον Γουίλιαν, αλλά δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης στο 90'. Η αντίδραση της Τσέλσι ήταν, όμως, άμεση κι ένα λεπτό αργότερα ο Μοράτα λύτρωσε την ομάδα του και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Τα αποτελέσματα των προημιτελικών:
Τρίτη (19/12)
Άρσεναλ - Γουέστ Χαμ 1-0 (42' Γουέλμπεκ)
Λέστερ - Μάντσεστερ Σίτι 1-1 [3-4 πέν.] (97' πέν. Βάρντι / 26' Μπερνάρντο Σίλβα)
Τετάρτη (20/12)
Τσέλσι - Μπόρνμουθ 1-2
Μπρίστολ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1