Ρωσία : Το Κρεμλίνο θέλει να δώσει εορταστικό χαρακτήρα στις εκλογές

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο, η προτροπή αυτή του Κρεμλίνου προσβλέπει στο να ενισχύσει την συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές

Το Κρεμλίνο προτρέπει τις περιφέρειες να δώσουν εορταστικό χαρακτήρα στην ημέρα διεξαγωγής των επικείμενων προεδρικών εκλογών της 18 η Μαρτίου του 2018, γράφει η εφημερίδα RBK επικαλούμενη πηγή προσκείμενη στην ηγεσία κάποιας περιφέρειας και δύο πηγές προσκείμενες στην ρωσική προεδρία.


Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι πηγές της εφημερίδας δήλωσαν ότι η προτροπή αυτή του Κρεμλίνου προσβλέπει στο να ενισχύσει την συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές. «Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν, πολιτιστικές, αθλητικές εκδηλώσεις, εμπορικές εκθέσεις», δήλωσε μια εκ των πηγών, ενώ άλλη πηγή δήλωσε ότι αναμένονται επίσης εμφανίσεις καλλιτεχνικών ομάδων, όπως και λειτουργία χώρων εστίασης και πωλήσεως διαφόρων ειδών.


Σύμφωνα με την προσκείμενη στην ρωσική προεδρία πηγή της RBK, συζητήθηκαν και άλλοι τρόποι προσέλκυσης των ψηφοφόρων στα εκλογικά τμήματα στο σεμινάριο που διοργανώθηκε στο Κρεμλίνο για τους αναπληρωτές κυβερνήτες των περιφερειών που είναι αρμόδιοι για ζητήματα εσωτερικής πολιτικής και τους αναπληρωτές των πληρεξουσίων αντιπροσώπων του Ρώσου προέδρου σε ζητήματα εσωτερικής πολιτικής. Μεταξύ των μέτρων αυτών, όπως ανέφερε η εν λόγω πηγή, είναι η δημιουργία παιδότοπων στα εκλογικά τμήματα, καθώς και η διεξαγωγή την ημέρα της ψηφοφορίας δημοσκοπήσεων που θα έχουν ως θέμα διάφορές πτυχές της καθημερινότητας που αφορούν κάθε συγκεκριμένη περιοχή. Η ίδια πηγή επεσήμανε ότι στο σεμινάριο αυτό τέθηκε και το θέμα των εορταστικών εκδηλώσεων, παρότι ως παράδειγμα παρουσίασαν στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο μια φωτογραφία εκλογικού τμήματος διακοσμημένου με μπαλόνια.


Η προσκείμενη στην ηγεσία μιας εκ των περιφερειών πηγή επιβεβαίωσε ότι οι ανωτέρω προτάσεις όντως έγιναν, αλλά υπογράμμισε ότι μπορεί να υπάρξουν και άλλες προτάσεις οι οποίες θα αφορούν την προσέλκυση ψηφοφόρων την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών και τις οποίες θα αποφασίσουν μόνες τους οι περιφέρειες.


Στις επικείμενες προεδρικές εκλογές της 18ης Μαρτίου 2018, υποψήφιοι θα είναι ο νυν πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο ιδρυτής του κόμματος «Γιάμπλακο»(Το Μήλο-σ.σ) Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι, ο ηγέτης της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, οι δημοσιογράφοι Ξένια Σαμπτσάκ και Εκατερίνα Γκόρντον, ο επιχειρηματίας Σεργκέι Παλόνσκι, ο ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος Βαλντίμιρ Ζιρινόφσκι, ο συνήγορος για τα δικαιώματα των επιχειρηματιών και πρόεδρος του Κόμματος της Ανόδου Μπορίς Τιτόφ και ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play