Πέντε αγγλικές ομάδες (Τσέλσι, Σίτι, Γιουνάιτεντ, Τότεναμ και Λίβερπουλ) θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά ανάμεσα στις «16» που εξασφάλισαν συνέχεια στο Τσάμπιονς Λιγκ στη σημερινή κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ που θα γίνει (13:00) στη Νιόν.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Τσέλσι μπορεί να κληρωθεί μόνο με τρεις ομάδες. Την Παρί, την Μπαρτσελόνα και την Μπεσίκτας, καθώς τέσσερις αγγλικές τερμάτισαν πρώτες, ενώ δεν μπορεί να κληρωθεί ούτε με τη Ρόμα, με την οποία ήταν στον ίδιο όμιλο.
Οι οκτώ που τερμάτισαν πρώτες στους ομίλους τους: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Παρί Σεν Ζερμέν, Ρόμα, Μπαρτσελόνα, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μπεσίκτας, Τότεναμ.
Οι οκτώ που τερμάτισαν δεύτερες: Βασιλεία, Μπάγερν, Τσέλσι, Γιουβέντους, Σεβίλλη, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Πόρτο και Ρεάλ Μαδρίτης. Αναμένονται, λοιπόν, ματσάρες!
Ελλαδικό ενδιαφέρον στο Γιουρόπα
Mία ώρα μετά την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ, θα γίνει αυτή του Γιουρόπα Λιγκ (14:00), όπου εδώ υπάρχει ελλαδικό ενδιαφέρον. Η ΑΕΚ Αθηνών θα βρεθεί στο γκρουπ των ανίσχυρων, μαζί τις υπόλοιπες 11 δεύτερες και τις τέσσερις με τον χειρότερο συντελεστή στην UEFA, που έφτασαν ως τρίτες από το Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι 16 «ισχυρές»: Μίλαν, Αρσεναλ, Αταλάντα, Μπιλμπάο, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπράγκα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ντιναμό Κιέβου, Λάτσιο, Λειψία, Λοκομοτίβ Μόσχας, Πλζεν, Σάλτσμπουργκ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Βιγιαρεάλ, Ζενίτ.
Οι 16 «αδύναμες»: ΑΕΚ, Αστάνα, Σέλτικ, Ερυρθός Αστέρας, Ντόρτμουντ, Στεάουα Βουκουρεστίου (FCSB), Κοπεγχάγη, Λουντογκόρετς, Λιόν, Μαρσέιγ, Νάπολι, Νις, Εστερσουντ, Παρτίζαν, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Σπαρτάκ Μόσχας.
Δεν μπορούν να κληρωθούν ομάδες που βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο, οπότε η ΑΕΚ δεν μπορεί να βρεθεί ξανά απέναντι στην Μίλαν, ή από την ίδια χώρα.