ΣΑ: Οι πλευρές να διατηρήσουν τα κέρδη

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Τα μέλη του Σ.Α. προτρέπουν τις πλευρές «να διατηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για μία διευθέτηση και να διατηρήσουν τα κέρδη που επετεύχθησαν»

Περισσότερες από δύο ώρες διήρκεσε η ενημέρωση των μελών του Σ.Α. του ΟΗΕ από τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ για την Κύπρο, Έσπεν Μπαρθ Έιντε και την ειδική αντιπρόσωπο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, στη διάρκεια της οποίας οι δύο αξιωματούχοι απάντησαν σε ερωτήσεις και άκουσαν τις παρεμβάσεις των μελών. Τα μέλη του ΣΑ προέτρεψαν  τις πλευρές να διατηρήσουν τα κέρδη που επετεύχθησαν στο Κραν Μοντάνα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης – που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών – ο Κινέζος πρόεδρος του Σ.Α. πρέσβης Liu Jieyi, περιστοιχισμένος από τον κ. Έιντε και την κ. Σπέχαρ προέβη σε δήλωση προς τους δημοσιογράφους. Ο κ. Λιου συνεχάρη εκ μέρους των μελών του Συμβουλίου την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών στη διάσκεψη για την Κύπρο στο Κραν Μοντανά, σημειώνοντας ιδιαίτερα τον προσωπικό ρόλο του ΓΓ και τους δύο συνεργάτες του, οι οποίοι εργάστηκαν ακούραστα προσπαθώντας να επιτύχουν συμφωνία.

«Τα μέλη του Σ.Α. θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις καλές του υπηρεσίες», είπε, προσθέτοντας ότι παράλληλα «επαναβεβαίωσαν τη συνεχή τους δέσμευση προς υποστήριξη των δύο πλευρών στις προσπάθειές τους να φτάσουν σε μία συνολική και διαρκή διευθέτηση του κυπριακού, βασισμένη στα σχετικά ψηφίσματα του Σ.Α.».

Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, ταυτόχρονα τα μέλη του Σ.Α. προτρέπουν τις πλευρές «να διατηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για μία διευθέτηση και να διατηρήσουν τα κέρδη που επετεύχθησαν και να προβληματιστούν για τον καλύτερο τρόπο να επαναρχίσουν τη διαδικασία».

Τέλος, τα μέλη του Σ.Α. εξέφρασαν τις προθέσεις τους να ανανεώσουν την εντολή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για περαιτέρω 6 μήνες.


Πηγή: Από τον ανταποκριτή του ΚΥΠΕ Αποστόλη Ζουπανιώτη

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play