Ο Αλέξις Σάντσες είναι ένα από τα ονόματα που απασχολούν το μεταγραφικό «παζάρι» του καλοκαιριού, παρά το γεγονός ότι δεσμεύεται με την Αρσεναλ, μέχρι τον Ιούνιο του 2018.
Πλέον αρμόδιος για να απαντήσει σχετικά με το μέλλον του Χιλιανού σταρ είναι ο Αρσέν Βενγκέρ, που σε κάθε ευκαιρία δηλώνει πως θέλει να τον κρατήσει στους «κανονιέρηδες»:
«Ο Αλέξις είναι ένας σημαντικός παίκτης. Και οι σπουδαίοι παίκτες απαντούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, σε κάθε είδους κριτική», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλσατός τεχνικός από την Αυστραλία, όπου βρίσκεται η Αρσεναλ για προετοιμασία, και συμπλήρωσε για τις προτάσεις που έχει ο Σάντσες:
«Είναι λογικό να έχει προτάσεις, αλλά το θέμα είναι πως έχει υπογράψει συμβόλαιο με την Αρσεναλ. Θέλω να ανανεώσει το συμβόλαιο του, αλλά το θέμα είναι πως πιστεύω πως και τη νέα σεζόν θα είναι μαζί μας.»
Ο Σάντσες δεν συμμετέχει στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στο Σϊδνεϊ, καθώς έχει πάρει άδεια, μετά τη συμμετοχή του στο κύπελλο συνομοσπονδιών, στο οποίο έφθασε με τη Χιλή έως τον τελικό.