Τρίτη ισόβια κάθειρξη για το τσακάλι (Βίντεο)

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Έχει καταδικαστεί σε δις ισόβια για την δολοφονία δύο αστυνομικών στο Παρίσι το 1975 κι ενός πρώην συνεργάτη του, που τον πρόδωσε.

Αντιμέτωπος με τρίτη ισόβια καταδίκη είναι ο Ίλιτς Ραμίρεζ Σάντεζ, ο αποκαλούμενος «Κάρλος το Τσακάλι». Ο εισαγγελέας ζήτησε να προστεθεί η κάθειρξη στα ήδη δύο φορές ισόβια, που έχουν επιβληθεί στον διαβόητο τρομοκράτη.


Σύμφωνα με τον κατήγορο υπάρχουν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, που καταδεικνύουν ότι ο 67χρονος Βενεζουελανός είναι ο δράστης της επίθεσης στο φαρμακείο Publicis στο Παρίσι, την 15η Σεπτεμβρίου 1974. Αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν 34.


Ο Κάρλος το Τσακάλι είχε εμφανιστεί πριν από δύο εβδομάδες ενώπιον της γαλλικής δικαιοσύνης είχε αρνηθεί αρχικά ότι είναι εκείνος, που έριξε την χειροβομβίδα.Όμως σε κάποιο σημείο της κατάθεσης ανέφερε ότι ενδεχομένως να ήταν εκείνος, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις.


Ο Ίλιτς Ραμίρεζ Σάντεζ δηλώνει «αξιωματικός της Παλαιστινιακής αντίστασης».


Έχει καταδικαστεί σε δις ισόβια για την δολοφονία δύο αστυνομικών στο Παρίσι το 1975 κι ενός πρώην συνεργάτη του, που τον πρόδωσε.


Οργάνωσε την σύλληψη ομήρων στον ΟΠΕΚ στην Βιέννη το 1975.


Επί χρόνια καταζητείτο και συνελήφθη τελικά το 1994 στο Χαρτούμ του Σουδάν.


ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play