«Δείχνει» Μακρόν νέα δημοσκόπηση

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα δείχνει ότι ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν είναι ο πιθανότερος νικητής των γαλλικών εκλογών.

Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Γαλλίας Μπενουά Αμόν συνεχίζει να χάνει έδαφος, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα Σάββατο και δείχνει ότι ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν είναι ο πιθανότερος νικητής της διαδικασίας.


Βάσει της δημοσκόπησης της BVA για το Orange, ο Αμόν απώλεσε μία εκατοστιαία μονάδα μέσα σε μία εβδομάδα, υποχωρώντας στο 12,5% και θα καταλάμβανε αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα την τέταρτη θέση στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, πίσω από την ηγέτιδα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν (26%), τον Μακρόν (25%) και τον υποψήφιο της συντηρητικής παράταξης Φρανσουά Φιγιόν (19,5%).


Ο Αμόν, ο οποίος παρουσίασε το πλήρες πρόγραμμά του αυτή την εβδομάδα, έχει απολέσει 4,5 μονάδες από τις αρχές του Φεβρουαρίου και πλέον συγκεντρώνει μόλις μισή μονάδα περισσότερη στην πρόθεση ψήφου από τον Ζαν-Λικ Μελανσόν.


Και οι δύο υποψήφιοι έχουν αποκλείσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να αποσυρθούν από την κούρσα, κάτι που σημαίνει ότι η διχασμένη γαλλική αριστερά θα αποκλειστεί από τον δεύτερο γύρο για πρώτη φορά αφότου ο πατέρας της Λεπέν, ο Ζαν-Μαρί, είχε προκαλέσει σοκ καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών το 2002.


Ο Φιγιόν χάνει έδαφος μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου για την αργομισθία της συζύγου του. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ο Μακρόν θα κερδίσει τη Λεπέν στον δεύτερο γύρο με 62% έναντι 38%.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play