Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ προετοιμάζονται για επίθεση αντικειμενικό σκοπό την ανακατάληψη των δυτικών περιοχών της Μοσούλης, από το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με το στρατιωτικό διοικητή των επιχειρήσεων, υποστράτηγο Αμπντούλ Αμίρ Ρασίντ Γιαράλα.
Η επιχείρηση αναμένεται να διεξαχθεί μέσα στις επόμενες δύο ή τρεις ημέρες για την ανακατάληψη της δυτικής όχθης του Τίγρη ποταμού, σύμφωνα με δηλώσεις του υποστράτηγου
Αμπντούλ Αμίρ Ρασίντ Γιαράλα στο κανάλι Mosuliya TV.
Ουσιαστικό ρόλο στην προετοιμασία της επιχείρησης έχουν παραστρατιωτικές σιιτικές ομάδες που έχουν εκπαιδευτεί στο Ιράν και λαμβάνουν μέρος στις μάχες κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Οι στρατιωτικές αυτές ομάδες έγιναν επίσημα τμήμα των ενόπλων δυνάμεων του Ιράκ το 2016.
Ιρακινοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι η ανατολική πλευρά της Μοσούλης βρίσκεται υπό τον έλεγχό τους, έπειτα από συγκρούσεις εκατό ημερών.
Πηγή: in.gr