Προτίμηση στην ελληνική μυθολογία από τους Γάλλους

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Η Ελληνική μυθολογία ξεκίνησε πάλι να διαβάζεται μετά την πρόσφατη εκδοτική επιτυχία των κόμικς «La sagesse des Mythes», των εκδόσεων Glénat

Παιδικά κόμικς με τα κατορθώματα του Θησέα, του Ίκαρου του Ηρακλή και άλλων Ελληνικών μυθικών προσώπων επιλέγουν οι Γάλλοι ως δώρο για τα παιδιά τους.


«Σε εμάς, εδώ και 5 ή 6 χρόνια τα βιβλία που αφορούν την Ελληνική μυθολογία πέρασε από ένα μικρό τμήμα του βιβλιοπωλείου σε κάτι που λειτουργεί πάρα πολύ καλά», λέει η Alexandre Flacsu, διευθύντρια των βιβλιοπωλείων Chantelivre που ειδικεύονται στην παιδική λογοτεχνία, στην 20minutes.


 

Η Ελληνική μυθολογία ξεκίνησε πάλι να διαβάζεται μετά την πρόσφατη εκδοτική επιτυχία των κόμικς «La sagesse des Mythes», των εκδόσεων Glénat που βρίσκονται μέσα στη δεκάδα των ευπώλητων κόμικς από τη πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας τους, στις 14 Σεπτεμβρίου.


Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους λέει η Fracsu: «Είναι οι γονείς που τα αγοράζουν. Θέλουν να μεταφέρουν την πολιτιστική κληρονομία που έχουν στα παιδιά τους. Από την άλλη πλευρά τα παιδιά δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για ιστορίες με φανταστικά τέρατα». 

 

Ένα νέο κοινό


Τα περασμένα χρόνια οι εκδότες επέλεγαν να μην εκδώσουν ολόκληρο το έργο κάποιου συγγραφέα - για παράδειγμα την «Οδύσσεια» - αλλά το μετέτρεπαν με σκοπό να διαβάζονται από τους αναγνώστες μικρότερης ηλικίας .


«Πριν, είχαμε ειδικά βιβλία για τους μαθητές του γυμνασίου. Σήμερα έχουμε ένα νεανικό κοινό», εξηγεί ο Alexandre Flacsu.


Για παράδειγμα το βιβλίο «Les aventures d’Ulysse» - ( «Οι περιπέτειες του Οδυσσέα»), του Nathan Kididoc που εκδόθηκε το 2010 εξακολουθεί να κάνει «τεράστιες» πωλήσεις σύμφωνα με την Flacsu.


Πηγή: CNN


ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play