Δεν μας φτάνουν τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν κατά καιρούς την παιδεία του τόπου, προκύπτουν και διάφορα περιστατικά που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, προβληματίζοντας ιδιαίτερα για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία και τους τρόπους που λύνονται διάφορα προβλήματα. Χθες, μάθαμε πως μητέρα κατήγγειλε στο Υπουργείο Παιδείας ότι εκπαιδευτικός πήρε ψαλίδι και κούρεψε με το έτσι θέλω το παιδί της.
Συγκεκριμένα, στις 14 Σεπτεμβρίου, μητέρα κατήγγειλε ότι καθηγήτρια έκοψε τα μαλλιά του γιου της ο οποίος φοιτά σε γυμνάσιο της Λεμεσού. Σύμφωνα με την καταγγελία, την οποία γνωστοποίησε πρώτο το ΡΙΚ, ο μαθητής μετέβη στο γραφείο της βοηθού διευθύντριας προκειμένου να ζητήσει άδεια εισόδου στο μάθημα. Η βοηθός διευθύντρια, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, του ζήτησε να καθίσει στην καρέκλα του γραφείου και, χωρίς καμία προειδοποίηση, πήρε το ψαλίδι και άρχισε να κουρεύει το παιδί.
Το περιστατικό έτυχε λανθασμένου χειρισμού από το σχολείο καθώς δεν δόθηκε καμία προηγουμένως προειδοποίηση στον μαθητή, είπε ο πρόεδρος των Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Λοΐζος Κωνσταντίνου, τονίζοντας ότι υπάρχει κανονισμός στο σχολείο για τα μαλλιά των μαθητών. Με βάση την καταγγελία της μητέρας, «χωρίς καμία ενημέρωση και προειδοποίηση, η υποδιευθύντρια πήρε στα χέρια της ένα ψαλίδι και άρχισε να κόβει τα μαλλιά του γιου μου. Το παιδί τρομοκρατήθηκε από την αδικαιολόγητη και απρόσμενη ενέργειά της. Έβαλε τα χέρια του στο κεφάλι και στο πρόσωπο για να προστατευτεί, ζητώντας της επανειλημμένα να σταματήσει. Η καθηγήτρια όμως συνέχισε το έργο της, έκοψε τα μαλλιά του παιδιού, τα πετούσε στο καλάθι του γραφείου αγνοώντας τις εκκλήσεις και τα παρακάλια του». Στη συνέχεια, όπως σημειώνεται, η καθηγήτρια «πήρε το παιδί από το χέρι και τον πήγε στη διευθύντρια με σκοπό να δείξει το έργο και το κατόρθωμά της».
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο κρατικό κανάλι, οι επιστολές που έστειλε η μητέρα, τόσο στο επαρχιακό γραφείο Λεμεσού, όσο και στο Υπουργείο Παιδείας και τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης, δεν έτυχαν ανταπόκρισης. Το υπουργείο, αφού ξεκαθαρίζει ότι το θέμα χειρίστηκε η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης, απαντά ότι λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα και το θέμα θεωρείται πλέον λήξαν. Σημειώνεται ότι η καταγγελία της μητέρας βρίσκεται και στα χέρια της επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, η οποία θα επιληφθεί του θέματος. Η κ. Δέσπω Μιχαηλίδου, σε δηλώσεις της είπε ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι τα σχολεία στην Κύπρο ασχολούνται ακόμα με τα μαλλιά των παιδιών.