Όσα δεν είπαν ακόμα στη δίκη οι κατηγορούμενοι

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 3.1.2019
Όσα δεν είπαν ακόμα στη δίκη οι κατηγορούμενοι
Η δίκη για τη δολοφονία του ζεύγους Χατζηγεωργίου η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι αναμφίβολα από αυτές που θα μείνουν στην ιστορία

Το ενδιαφέρον που συγκεντρώνει η δίκη για τη δολοφονία του ζεύγους Χατζηγεωργίου είναι πρωτοφανές, ίσως επειδή πρωτοφανείς είναι και οι συνθήκες διάπραξης ενός τέτοιου εγκλήματος από άποψη κινήτρων, πλοκής, εξέλιξης και κατάληξης. Ο «Π» είχε αποκαλύψει αρκετά στοιχεία από τις ανακριτικές καταθέσεις και των τεσσάρων κατηγορουμένων όταν πλέον η υπόθεση πήρε τον δρόμο της εκδίκασης, τα οποία, ως ένα είδος ανασκόπησης αλλά και για σκοπούς καλύτερης παρακολούθησης των όσων θα ακολουθήσουν στη δίκη, επαναφέρουμε συνοπτικά. Ο 33χρονος Λοΐζος Τζιωνής είναι ίσως η πλέον αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, με τους συγκατηγορούμενούς του να τον περιγράφουν ως ένα άτομο που δεν του άρεσε να του λένε όχι. Όταν πλέον αντιλήφθηκε ότι τα στοιχεία εναντίον του ήταν συντριπτικά και αποφάσισε να πει την αλήθεια μετά από μια σειρά ψεύδη αναφορικά με το ποιος τελικά ήταν ο δολοφόνος (αλήθεια την οποία δεν αποκλείεται να επιχειρήσει να απορρίψει και πάλι, αυτή τη φορά στο πλαίσιο της δίκης), ο Τζιωνής εξιστορεί ότι το 2012 και ενώ εργαζόταν ως αλουμινιτζής, τον έστειλε ο εργοδότης του στο σπίτι του τραγικού ζεύγους προκειμένου να προβεί σε μετρήσεις στα παράθυρα για να τοποθετηθούν σίτες (δίχτυα για κουνούπια).


Το χρηματοκιβώτιο


Όταν ξαναπήγε για να προβεί στην τοποθέτηση έλαβε γνώση για χρηματοκιβώτιο που υπήρχε στο σπίτι, καθώς ο ιδιοκτήτης τού είχε ζητήσει να βάλει σε αυτό κάποιες βίδες. Το χρηματοκιβώτιο βρισκόταν κάτω από το πάτωμα ερμαριού δωματίου το οποίο εξέλαβε ως ξενώνα, ενώ υπολόγισε ότι ήταν τόσο το βάρος του, που θα χρειάζονταν τουλάχιστον τρία άτομα για να το μετακινήσουν. Στο σπίτι είχε πάει συνολικά 3-4 φορές και σε μια-δυο περιπτώσεις, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, είχε πάρει μαζί και τον ετεροθαλή αδελφό του Λευτέρη Σολωμού (τον τρίτο δηλαδή κατηγορούμενο) ως βοηθό.


Χρωστούσε σε «ντίλερ»


Ερχόμενος στα περιστατικά της υπόθεσης και αφού επικαλείται μια πολύ δύσκολη ζωή, καθώς και τα δύο ανήλικα παιδιά του, ο Τζιωνής αναφέρει ότι χρωστούσε σε διάφορους προμηθευτές ουσιών ένα ποσό της τάξης των έξι χιλιάδων ευρώ και πιεζόταν να εξοφλήσει. Ως δύο από τα πρόσωπα με τα οποία συμφώνησαν αρχικά να κάνουν μαζί τη «δουλειά» επικαλείται έναν από τους προμηθευτές του, καθώς και τον 22χρονο Μάριο Χατζηξενοφώντος (τέταρτο κατηγορούμενο), τον οποίο, όπως υποστηρίζει, είχε γνωρίσει τελευταία καθώς συνόδευε τον άλλον όταν θα του παρέδιδαν την παραγγελία. Ο προμηθευτής τελικά έκανε πίσω, ενώ τον Χατζηξενοφώντος τον εμφανίζει να δέχθηκε επειδή χρωστούσε και αυτός στους προμηθευτές.


Παθκιάν-παθκιάν


Τις ώρες που προηγήθηκαν του εγκλήματος, ο 22χρονος μετέβη στο σπίτι του παππού του Τζιωνή όπου διέμενε και ο ίδιος με τη συμβία του Σάρα Σιάμς, καθώς περιστασιακά και ο αδελφός του, και εκεί ο Τζιωνής έκανε ένα σχεδιάγραμμα της οικίας των θυμάτων, με τον ίδιο να δηλώνει ότι την ξέρει «παθκιάν προς παθκιάν». Ακολούθως έκαναν χρήση κοκαΐνης ο ίδιος, ο 22χρονος και ο αδελφός του και ακολούθως τούτου ο Τζιωνής και ο 22χρονος αναχώρησαν για το σπίτι των θυμάτων. Όταν έφθασαν στην περιοχή, στάθμευσαν το όχημα του παππού του Τζιωνή, το οποίο οδηγούσε ο ίδιος, στο υπόγειο παρακείμενης πολυκατοικίας και ανέβηκαν στην ταράτσα. Από εκεί παρακολουθούσαν το σπίτι, ενώ ακολούθως κινήθηκαν προς αυτό. Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του Τζιωνή, ο Χατζηξενοφώντος τον πίεζε να γίνει η «δουλειά» λόγω του χρέους στους προμηθευτές, αν και ο ίδιος, όπως είπε, είχε αρχίσει να αγχώνεται καθώς περνούσε η επίδραση της κοκαΐνης.


Άκουσε κραυγή


Όταν τελικά εισήλθαν στην αυλή του σπιτιού παρατήρησαν ότι το παράθυρο του μπάνιου στον πρώτο όροφο ήταν ελαφρώς ανοικτό και τότε ο Τζιωνής ανέβηκε στην κληματαριά, με τον Χατζηξενοφώντος να του δίνει ώθηση ώστε να μπορέσει να εισέλθει στο σπίτι.


Είναι τρομακτικά τα όσα υποστηρίζει στη συνέχεια ο Τζιωνής. Αναφέρει πως όταν εισήλθε στην οικία κινήθηκε κατευθείαν στο δωμάτιο όπου είχε δει το χρηματοκιβώτιο, όμως διαπίστωσε ότι όλα «ήταν ξιμπαρρωμένα» και ότι δεν υπήρχε αυτό που έψαχνε. Τότε άκουσε μια γυναικεία φωνή και από την ταραχή του άρχισε να ψάχνει σημείο για να κρυφτεί, εισερχόμενος τελικά στο δωμάτιο του ζεύγους. Εκεί είδε την τραγική Ντίνα Σεργίου να βρίσκεται στο κρεβάτι της και να σηκώνεται απότομα, με τον ίδιο, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, να θυμάται ότι της ζήτησε συγγνώμη και επίσης την παρακάλεσε να μην φωνάξει. Όμως η γυναίκα έβγαλε μια κραυγή και τότε, «με την καρδιά του έτοιμη να σπάσει» όπως λέει, ανέσυρε το μαχαίρι που είχε επάνω του.


«Ένιωθα απειλή»


Στο άκουσμα της κραυγής της συζύγου του ο Γιώργος Χατζηγεωργίου ανέβηκε και αυτός στο υπνοδωμάτιο και μόλις τον είδε, ο Τζιωνής ισχυρίζεται ότι ο 60χρονος, τον άρπαξε από τον λαιμό. Τότε «ψευτοπάλεψαν» και άρχισε να του καταφέρνει κτυπήματα με το μαχαίρι επειδή «ένιωθε απειλή».


Το παιδί


Κατόπιν της δολοφονίας του τραγικού ζεύγους προχώρησε προς το υπνοδωμάτιο του παιδιού και τότε αντιλήφθηκε ότι θα τα άκουσε όλα επειδή η πόρτα ήταν ελαφρώς ανοικτή. Το παιδί, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Τζιωνής, εκλιπαρούσε για τη ζωή του και του έλεγε να πάρει ό,τι θέλει από το σπίτι.


Στο μεταξύ ο Χατζηξενοφώντος κτυπούσε επίμονα την πόρτα της κουζίνας για να του ανοίξει ο Τζιωνής και τότε ο ίδιος, αφού τράβηξε το παιδί από το κρεβάτι του και το μετέφερε εκεί υποδεικνύοντάς του να ανοίξει την πόρτα με το κλειδί, το μετέφερε ακολούθως στο κελάρι, όπου και το έκλεισε. Μάλιστα ισχυρίζεται ότι συμβούλευσε το παιδί όπως «βρει τρόπο να δραπετεύσει». Αφού εισήλθε και ο 22χρονος στην οικία, άκουσαν λίγο αργότερα κάτι σαν κουδούνι και τότε τράπηκαν σε φυγή.


Όταν επέστρεψε στο σπίτι του ο Τζιωνής και κτυπούσε το τζάμι του παραθύρου του υπνοδωματίου του για να του ανοίξει η συμβία του, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έπεσε στα γόνατα και της ζητούσε συγγνώμη.


Η κατάθεση της Σάρα Σιάμς


Δεν πίστευε τον Τζιωνή ότι σκότωσε


Ιδιαίτερα βοηθητική ως προς το ανακριτικό έργο εμφανίζεται η συμβία του Τζιωνή, Σάρα Σιάμς, κάτι που επιβεβαίωσε η Αστυνομία σε μία από τις προσαγωγές της 21χρονης ενώπιον δικαστηρίου για σκοπούς κράτησης. Στην κατάθεσή της υποστηρίζει πως όταν ο Τζιωνής άρχισε να κάνει χρήση κοκαΐνης και άλλων αμφεταμινών μιλούσε συχνά για μια ληστεία που θα έκανε και η οποία θα τους απέφερε πολλά λεφτά, ωστόσο η ίδια το προσπερνούσε επειδή δεν τον πίστευε.


Το βράδυ που συναντήθηκαν και οι τέσσερις στο σπίτι του παππού του Τζιωνή, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της, δεν έγινε αυτό για να προγραμματίσουν τη ληστεία, αλλά ήταν κάτι που προέκυψε εκείνη τη στιγμή. Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι ανέλπιστα ο Τζιωνής ρώτησε πρώτα τον αδελφό του εάν θα ήθελε να πάει μαζί του απόψε ώστε να κάνει τη «δουλειά» που προγραμμάτιζε και όταν αυτός του απάντησε αρνητικά, το πρότεινε στον Χατζηξενοφώντος. Ο τελευταίος δέχθηκε και τότε ο Τζιωνής τον ρώτησε εάν είχε πάνω του λεφτά προκειμένου να αγοράσουν κοκαΐνη, «αφού σε λίγο», όπως ο ίδιος φέρεται να το έθεσε, «θα έβγαζαν πολλά λεφτά». Όταν ο Χατζηξενοφώντος του απάντησε ότι κρατούσε 100 ευρώ, αγόρασαν κοκαΐνη ή «crystal meth» όπου οι δυο τους έκαναν χρήση και κατόπιν αποχώρησαν από το σπίτι.


Η 21χρονη φέρεται επιπρόσθετα να υποστηρίζει πως όταν πλέον ο Τζιωνής τους τηλεφώνησε για να πάνε να τον παραλάβουν, η ίδια με τον αδελφό του ξεκίνησαν για να εκτελέσουν την οδηγία, όμως μερικά λεπτά αργότερα ο Τζιωνής ξανατηλεφώνησε και τους υπέδειξε να επιστρέψουν στο σπίτι. Ο ίδιος ο Τζιωνής επέστρεψε γύρω στις 5 τα ξημερώματα της 19ης Απριλίου και τότε τους εξιστόρησε το τι είχε συμβεί, όπως και ότι σκότωσε το τραγικό ζεύγος. Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της Σάρα Σιάμς, η ίδια δεν τον πίστεψε και τότε αυτός, για να της το αποδείξει, την έβαλε στο αυτοκίνητο για να τη μεταφέρει στη σκηνή του εγκλήματος. Μεταβαίνοντας εκεί είδαν ότι υπήρχε Αστυνομία και από εκείνη τη στιγμή άρχισαν να κρύβονταν: Πρώτα σε ένα αγροτόσπιτο στον Κόρνο και ακολούθως στην Αγία Νάπα, όπου διανυκτέρευσαν σε μια εγκαταλελειμμένη οικοδομή.


Κρύβονταν στην Αγία Νάπα


Στη διαδρομή και με την ίδια να υποστηρίζει ότι ακόμα δεν πίστευε ότι ο Τζιωνής σκότωσε, αυτός της είπε χαρακτηριστικά ότι «τώρα είσαι φυγόδικος με έναν φονιά», ενώ η ίδια πείστηκε για τη δολοφονία όταν την επόμενη ημέρα το άκουσε στις ειδήσεις. Ακόμα η 21χρονη ισχυρίζεται ότι ο Τζιωνής της έσπασε το τηλέφωνο το οποίο της είχε δώσει ώστε να επικοινωνούν σε σχέση με το έγκλημα και ότι ουσιαστικά μέχρι τη σύλληψή τους, ο σύντροφός της την είχε υπό ομηρία.


Για το τι συνέβη στο σπίτι τους όταν επέστρεψε ο Τζιωνής μετά το έγκλημα, η ύποπτη φέρεται να ανέφερε ότι ο λόγος που και πάλι δεν τον πίστεψε ότι σκότωσε δύο ανθρώπους ήταν επειδή έφερε αίματα μόνο στα γόνατα του παντελονιού του. Το παντελόνι αυτό, όπως και τα άλλα ρούχα που φορούσε ο Τζιωνής, έλαβε οδηγία ο αδελφός του όπως τα κρύψει, με τον τελευταίο να τα μεταφέρει στο διπλανό σπίτι του πατέρα του και να τα βάζει μέσα σε μια κούπα με χλωρίνη.


Για τα δύο σημειωματάρια στα οποία αναγράφονταν στοιχεία για τον τρόπο δράσης και διαφυγής, καθώς και οι κινήσεις των θυμάτων, η 21χρονη ισχυρίζεται ότι η ίδια είχε γράψει μόνο μια φορά και αυτό κατόπιν υπόδειξης του Τζιωνή, υποστηρίζοντας περαιτέρω ότι ο σύντροφός της δεν της επέτρεπε να το διαβάζει.



Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Live streaming: Και τώρα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Το Παρίσι υπόσχεται να μας μείνει αξέχαστη
ΚΟΣΜΟΣ

Live streaming: Και τώρα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Το Παρίσι υπόσχεται να μας μείνει αξέχαστη

Live streaming: Και τώρα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Το Παρίσι υπόσχεται να μας μείνει αξέχαστη

Ολυμπιακοί: Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου
ΚΟΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί: Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου

Ολυμπιακοί: Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου

Διαβάστε τα ονόματα της Κοινωνικής Συμμαχίας - Συγκροτήθηκαν οι Συντονιστικές Ομάδες
ΚΥΠΡΟΣ

Διαβάστε τα ονόματα της Κοινωνικής Συμμαχίας - Συγκροτήθηκαν οι Συντονιστικές Ομάδες

Διαβάστε τα ονόματα της Κοινωνικής Συμμαχίας - Συγκροτήθηκαν οι Συντονιστικές Ομάδες

Αρχίζει νέες έρευνες φυσικού αερίου στη Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία
ΚΟΣΜΟΣ

Αρχίζει νέες έρευνες φυσικού αερίου στη Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία

Αρχίζει νέες έρευνες φυσικού αερίου στη Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία

Ο Κυριάκος Κόκκινος διορίστηκε στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας
ΚΥΠΡΟΣ

Ο Κυριάκος Κόκκινος διορίστηκε στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας

Ο Κυριάκος Κόκκινος διορίστηκε στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας