«Ξέρω τι έγινε σε εκείνο το σπίτι»

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 27.4.2018
«Ξέρω τι έγινε σε εκείνο το σπίτι»
Ενώ στα ανώτατα κλιμάκια της Αστυνομίας επικρατούσε η άποψη ότι οι έρευνες είχαν άλλη κατεύθυνση,το τηλεφώνημα ενός πληροφοριοδότη ανέτρεψε τα πάντα

Ακόμα περισσότερο μυστήριο έριξε πάνω από τη δολοφονία του ζεύγους Χατζηγεωργίου το βράδυ της Τετάρτης 18 Απριλίου η σύλληψη του 33χρονου Λοΐζου Τζιωνή από την Αγλαντζιά. Σύμφωνα με την Αστυνομία, αυτός φέρεται να υποστήριξε ότι «ξέρει τι έγινε σε εκείνο το σπίτι το συγκεκριμένο βράδυ, αλλά μέχρι ενός σημείου», ότι γνωρίζει και τον σκοπό και το κίνητρο και ότι «τούτον που έγινε» σχεδιαζόταν τα τελευταία 5 χρόνια. Ο ίδιος γνώριζε το σπίτι από το 2012, όταν είχε πάει για να κάνει κάποιες δουλειές στα παράθυρα.

Παράλληλα, γραπτή μαρτυρία τον φέρει να είχε πει σε συγγενικό του πρόσωπο μια ημέρα πριν από τη δολοφονία ότι την επομένη θα γινόταν πλούσιος επειδή θα έκανε μια «σίουρη» δουλειά και μάλιστα ότι θα είχε άνθρωπο εντός του σπιτιού που θα τους βοηθούσε. Ειδικότερα, το έθεσε ότι θα πάει να κάνει μια δουλειά η οποία είναι σίγουρη, επειδή «έχουμεν άθρωπον που την μέσα μερκά».



Ακόμα, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία όπως αυτή εξέθεσε χθες τα γεγονότα στο δικαστήριο κατά την προσαγωγή του υπόπτου, υπάρχει προφορική μαρτυρία που τον φέρει να είχε γράψει σε δύο σημειωματάρια όλα όσα αφορούν την υπόθεση, τα οποία είχε στο αυτοκίνητο του παππού του το οποίο οδηγούσε. Όλα τα παραπάνω ο ύποπτος τα είπε στην Αστυνομία μετά τη σύλληψή του η οποία έγινε προχθές βράδυ, επειδή όμως, όπως ανέφερε, ήταν κουρασμένος για να πει περισσότερα, ζήτησε όπως του δώσουν χρόνο να ξεκουραστεί και ακολούθως θα ήταν έτοιμος να εξιστορήσει «ό,τι ξέρει». Αυτό, λογικά, θα γινόταν χθες και ενδεχομένως μετά το πέρας της διαδικασίας στο δικαστήριο.



Από την Αστυνομία αναφέρθηκε παράλληλα ότι γενετικό υλικό του 33χρονου ανιχνεύθηκε σε δύο επιθετικά όργανα που εντοπίστηκαν εντός του σπιτιού, το ένα εκ των οποίων ήταν μαχαίρι / σπαθί. Για το άλλο δεν υπήρξε διευκρίνιση, ενώ να σημειωθεί ότι το εν λόγω αντικείμενο δεν είναι αυτό με το οποίο φονεύθηκαν τα θύματα.


Τι είπε το παιδί



Τον ύποπτο παρουσίασε στο δικαστήριο ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας, ανώτερος υπαστυνόμος Κουμέττος Κουμέττου, ο οποίος προΐσταται της ανακριτικής ομάδας που διερευνά την υπόθεση. Όπως αυτός εξιστόρησε τα γεγονότα, γύρω στη 1.45 τα ξημερώματα της Πέμπτης, 19 Απριλίου, η Αστυνομία ειδοποιήθηκε για δύο τραυματισμένα πρόσωπα στην οδό Ζαλόγγου στον Στρόβολο. Όταν μετέβησαν στο μέρος, εντόπισαν στο κυρίως υπνοδωμάτιο δύο πρόσωπα να είναι νεκρά, με τον άντρα να βρίσκεται μπρούμυτα στο πάτωμα και τη γυναίκα μπρούμυτα στο κρεβάτι.



Ακολούθως λήφθηκε μαρτυρία ότι γύρω στη 01.35 ο ανήλικος γιος του ζεύγους, ηλικίας 14,5 ετών, μετέβη σε γειτονική οικία και ανέφερε ότι δύο άγνωστοι εισήλθαν στο σπίτι και σκότωσαν τους γονείς του, ενώ τον ίδιο τον κλείδωσαν σε υπόγειο, απ’ όπου κατάφερε να διαφύγει. Ειδικότερα σε γραπτή κατάθεση ανέφερε ότι γύρω στις 10.30 μ.μ. της 18ης/4 ξάπλωσε για να κοιμηθεί και τότε άκουσε τη μητέρα του να κλαίει. Ωστόσο, επειδή ήδη τον είχε πάρει ο ύπνος, δεν ήταν σίγουρος εάν αυτό συνέβαινε στ’ αλήθεια ή ήταν εφιάλτης.
Μετά από λίγα λεπτά και ενώ ακόμα βρισκόταν στο κρεβάτι του, τον προσέγγισε άγνωστος άντρας που είχε ακάλυπτο το πρόσωπό του, ο οποίος του είπε «σκότωσα τους γονείς σου». Επίσης τον ρώτησε πού είναι τα λεφτά, ενώ στη συνέχεια τον τράβηξε από το κρεβάτι υπό την απειλή μαχαιριού και αφού του κρατούσε το στόμα κλειστό, τον οδήγησε στην κουζίνα. Κατά τον χρόνο που τον μετέφερε από τον πάνω όροφο στο ισόγειο τού είπε «μην φοβάσαι, δεν θα σε πειράξω, έχω κι εγώ γιο».



Στην κουζίνα ο άγνωστος του ζήτησε να ανοίξει την πόρτα και ο ίδιος το έπραξε παίρνοντας τα κλειδιά από το τραπέζι. Τότε εμφανίστηκε και δεύτερος άντρας ο οποίος έφερε κουκούλα στο πρόσωπο και εισήλθε και αυτός στην κουζίνα. Τη στιγμή εκείνη πρόσεξε τα χαρακτηριστικά του πρώτου προσώπου που δεν έφερε κουκούλα και τα οποία ομοιάζουν με τα χαρακτηριστικά του υπόπτου, ενώ στη συνέχεια αυτός τον κλείδωσε στο κελάρι του σπιτιού. Μετά από περίπου μισή ώρα κατάφερε να εξέλθει αφαιρώντας φυλλαράκια από την πόρτα και τραυματίζοντας τα χέρια του. Ακολούθως ανέβηκε στο δωμάτιο των γονιών του και αφού άνοιξε την πόρτα και είδε τι συνέβη, έτρεξε να ζητήσει βοήθεια από γείτονα.


Πρόκειται για δύο σημειωματάρια που βρίσκονταν στο όχημα που χρησιμοποιούσε


Έχει και σημειώσεις για τα γεγονότα



Συνεχίζοντας ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας ανέφερε ότι κατά τη συλλογή τεκμηρίων από τη σκηνή παραλήφθηκαν και δύο επιθετικά όργανα για τα οποία το παιδί είπε ότι δεν ανήκουν στην οικογένειά του και είναι αυτά, σύμφωνα με τον κ. Κουμέττο, στα οποία βρέθηκε γενετικό υλικό του 33χρονου. Επίσης, παράθυρο της κουζίνας ήταν ανοικτό, ενώ δεν ανευρέθηκε το πορτοφόλι του θύματος στο οποίο υπήρχε άγνωστο χρηματικό ποσό, το δελτίο ταυτότητάς του και πιστωτικές κάρτες.



Ερχόμενος στα περιστατικά σύλληψης του Λοΐζου Τζιωνή, ο προϊστάμενος της ανακριτικής ομάδας ανέφερε ότι την περασμένη Τρίτη 24/4 λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία ότι το βράδυ της 18ης Απριλίου ο ύποπτος εθεάθη να κινείται ύποπτα στην περιοχή όπου εκτυλίχθηκε το έγκλημα και να κρατά δύο όμοια αντικείμενα με εκείνα που βρέθηκαν στη σκηνή. Παράλληλα την Τρίτη είχε εξασφαλιστεί και γραπτή μαρτυρία, η οποία έφερε τον 33χρονο να είχε πει σε συγγενικό του πρόσωπο τα εξής:


«Αύριον εννά είμαι πλούσιος, εννά ’γοράσω ούλλα τα σπίθκια δαμαί τζιαι εννά σας φκάλω έξω που το σπίτι». Σε ερώτηση του συγγενικού προσώπου πού θα βρει τα χρήματα, απάντησε: «Εννά πάω να κάμω μια δουλειά, έν’ σίουρη τούτη η δουλειά γιατί έχουμεν άθρωπο που την μέσα μερκά. Εννά έσιει άθρωπο μέσα στο σπίτι για να μας βοηθήσει». Σύμφωνα πάντα με τον εν λόγω μάρτυρα, ο ύποπτος την επόμενη ημέρα, δηλαδή στις 18/4, έφυγε από το σπίτι του με το αυτοκίνητο του παππού του γύρω στις 9 το βράδυ και επέστρεψε γύρω στις 5 το πρωί της επομένης.


Νωρίς το βράδυ της 25ης Απριλίου ο ύποπτος συνελήφθη στην Αγία Νάπα και αφού οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ, εξέφρασε την επιθυμία να πει ό,τι ξέρει για την υπόθεση. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι γνωρίζει τι έγινε σε εκείνο το σπίτι «μέχρι ενός σημείου» και επίσης ότι ξέρει ποιοι εμπλέκονται και ποιος ήταν ο σκοπός και το κίνητρο. Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι ήξερε το σπίτι από το 2012 όταν είχε πάει για να κάνει κάποιες δουλειές στα παράθυρα και ότι αυτό που έγινε σχεδιαζόταν εδώ και 5 χρόνια. Ακολούθως ζήτησε να κοιμηθεί και όταν θα ξυπνούσε, θα ήταν έτοιμος να πει ό,τι ξέρει.



Σύμφωνα με τον κ. Κουμέττο, ο ύποπτος το ίδιο βράδυ εξετάστηκε και ιατροδικαστικά και διαπιστώθηκε ότι έφερε εκδορές στα χέρια και σε διάφορα άλλα μέρη του σώματός του, τα οποία χρονολογούνται μεταξύ 5-7 ημερών.



Ζητώντας την κράτηση του 33χρονου και αναφερόμενος στο ανακριτικό έργο που πρέπει να γίνει, ο αστυνομικός μάρτυρας ανέφερε ότι θα γίνει αναγνωριστική παράταξη την οποία θα επιθεωρήσει το παιδί, ως επίσης και εξετάσεις DNA και άρση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του υπόπτου. Παράλληλα, αναζητείται το δεύτερο πρόσωπο που ήταν με τον ύποπτο, το μαχαίρι με το οποίο διαπράχθηκε το έγκλημα, τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε ο δράστης, καθώς και το πορτοφόλι του θύματος. Για τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής ανέφερε ότι αυτές είναι πέραν των 100, ενώ αναμένεται να ληφθούν άλλες τόσες.



Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας όπου οδηγήθηκε ο ύποπτος εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης 8 ημερών, ενώ να σημειωθεί ότι δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Live streaming: Και τώρα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Το Παρίσι υπόσχεται να μας μείνει αξέχαστη
ΚΟΣΜΟΣ

Live streaming: Και τώρα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Το Παρίσι υπόσχεται να μας μείνει αξέχαστη

Live streaming: Και τώρα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Το Παρίσι υπόσχεται να μας μείνει αξέχαστη

Ολυμπιακοί: Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου
ΚΟΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί: Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου

Ολυμπιακοί: Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου

Διαβάστε τα ονόματα της Κοινωνικής Συμμαχίας - Συγκροτήθηκαν οι Συντονιστικές Ομάδες
ΚΥΠΡΟΣ

Διαβάστε τα ονόματα της Κοινωνικής Συμμαχίας - Συγκροτήθηκαν οι Συντονιστικές Ομάδες

Διαβάστε τα ονόματα της Κοινωνικής Συμμαχίας - Συγκροτήθηκαν οι Συντονιστικές Ομάδες

Αρχίζει νέες έρευνες φυσικού αερίου στη Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία
ΚΟΣΜΟΣ

Αρχίζει νέες έρευνες φυσικού αερίου στη Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία

Αρχίζει νέες έρευνες φυσικού αερίου στη Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία

Ο Κυριάκος Κόκκινος διορίστηκε στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας
ΚΥΠΡΟΣ

Ο Κυριάκος Κόκκινος διορίστηκε στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας

Ο Κυριάκος Κόκκινος διορίστηκε στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας