Πόλεμος κολοσσών: Ο Ζούκερμπεργκ ιδρύει νέα πλατφόρμα ανταγωνιστική του Twitter

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Ο ιδρυτής της Meta, Μάρκ Ζούκερμπεργκ, αποφάσισε να  λανσάρει μια νέα πλατφόρμα η οποία θα είναι «απάντηση στον Έλον Μασκ», δηλαδή ανταγωνιστική του Twitter.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από μία περίοδο όπου γίνεται πλήθος επικρίσεων σχετικά με τη διοίκησης του Twitter από τον Έλον Μασκ, εξαιτίας του οποίοι πολλά δημόσια πρόσωπα θέλουν να μετέχουν σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που «θα διοικείται λογικά».

Η εφαρμογή θα έχει την κωδική ονομασία Project93 και σύμφωνα με το «The Verge», το όνομα που θα έχει θα μπορούσε να είναι Threads.

Ο Κρις Κοξ, επικεφαλής προϊόντων της Meta, ανέφερε ότι η εφαρμογή είναι «η απάντηση του ιδιοκτήτη του Facebook και του Instagram στο Twitter».

Αποκάλυψε μάλιστα ότι η Meta βρίσκεται σε συζητήσεις με την Όπρα Γουίνφρεϊ, τον Δαλάι Λάμα, και με πάνω από 42 εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter, προκειμένου να γίνουν δυνητικά χρήστες της νέας πλατφόρμας.

Ο προγραμματισμός ξεκίνησε τον Ιανουάριο ενώ στόχος είναι να λανσαριστεί το συντομότερο δυνατό.

Η εφαρμογή θα στηρίζεται στο Instagram, δηλαδή οι χρήστες θα μπορούν να συνδέονται με το ίδιο όνομα και τον ίδιο κωδικό, ενώ με ευκολία θα μεταφέρονται οι ακόλουθοι, το βιογραφικό του χρήστη και η επαλήθευση.

Πηγή: cnn.gr

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play