Σαν σήμερα πριν από δύο χρόνια η Ελλάδα πάγωνε στο άκουσμα της είδησης για τη σύγκρουση μιας εμπορικής αμαξοστοιχίας και μιας επιβατικής που κινούνταν στην ίδια γραμμή στην περιοχή των Τεμπών, με αποτέλεσμα τον φρικτό θάνατο 57 ανθρώπων, στο σοβαρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα της ελληνικής ιστορίας. Στη μνήμη των 57 θυμάτων, κυρίως νέων παιδιών, σε ένδειξη σεβασμού προς τις οικογένειες και με αίτημα για δικαιοσύνη πραγματοποιείται σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία από ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, με καλέσματα σε συλλαλητήρια.
Στη Νάξο
Με ένα συγκλονιστικό θεατρικό δρώμενο στη μνήμη των θυματων των Τεμπών ξεκίνησε η μεγάλη συγκέντρωση στη Μυτιλήνη.
🔴 Θεσσαλονίκη, για τα Τέμπη.
— NEWS 24/7 (@News247gr) February 28, 2025
📽️ Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης - NEWS 24/7#28_Φλεβαρη #Τεμπη pic.twitter.com/ec80GQHtgj
Κάλεσμα για συγκέντρωση για τα Τέμπη και στο Λονδίνο
London Protest for Tempi Train Disaster – February 28, 2025
— Sky Maddas (@SkyMaddas) February 27, 2025
Tomorrow marks two years since the Tempi train disaster, where 57 lives were lost due to negligence and systemic failures in Greece’s railway system.
In London, a solidarity protest will take place at the Greek Embassy…
Πτολεμαϊδα: Μεγάλη η προσέλευση κόσμου στο Συλλαλητήριο για τα Τέμπη
Όλα κλειστά στα Ιωάννινα - Οξυγόνο, δικαιοσύνη, καμία συγκάλυψη τα συνθήματα - Μαύρα μπαλόνια από τους μαθητές
Μαθητές γράφουν τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών έξω από τα δικαστήρια Λάρισας
Πλήθος κόσμου στα Χανιά - Εκατοντάδες μαθητές με πανό
Λίγα λουλούδια για τις ψυχές που χάθηκαν τόσο άδικα...
Συνδικάτα, ομοσπονδίες, σύλλογοι, ενώσεις και φορείς, έχουν ανακοινώσει ότι θα λάβουν μέρος μαζικά συμμετέχοντας στις δράσεις μνήμης. Ανάμεσα σε άλλους, κάλεσμα έχουν απευθύνει εκπαιδευτικοί (σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια), δικηγορικοί, φαρμακευτικοί, ιατρικοί, εμπορικοί, επιστημονικοί, φοιτητικοί, μαθητικοί κ.α. σύλλογοι.
Κλειστά θα παραμείνουν, σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις, θέατρα, μουσεία και άλλοι πολιτιστικοί χώροι, νυχτερινά κέντρα, αθλητικοί χώροι, χώροι εστίασης, καταστήματα και σουπερμάρκετ από τις 11:00 μέχρι τις 14:00, τα καταστήματα σε κεντρικά σημεία πόλεων θα είναι κλειστά από το πρωί μέχρι τις 15.00, αλλά και οι επιχειρήσεις σε ολόκληρους δήμους θα κατεβάσουν ρολά για συμμετοχή στα συλλαλητήρια κ.α., ενώ έχουν αναβληθεί οι σημερινές καρναβαλικές εκδηλώσεις.
Συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε 223 ελληνικές πόλεις της Ελλάδας και 82 του εξωτερικού εκατοντάδες πόλεις.
Πηγή: ertnews.gr, NEWS/247







