


Αναβρασμός επικράτησε το βράδυ της Κυριακής ανάμεσα σε γονείς, δασκάλους και παιδιά μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας να καταργήσει την αργία των Τριών Ιεραρχών. Η απόφαση είχε ληφθεί λίγες μέρες πριν το κουδούνι και οι γονείς έτρεχαν να επιβεβαιώσουν ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά στέλνοντας μεταξύ τους, αλλά και με τους δασκάλους δεκάδες μηνύματα. To viber πήρε λοιπόν φωτιά αλλά όλοι τελικά ενημερώθηκαν.
Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν κανονικά όπως προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που εκδόθηκε στις 25 Ιανουαρίου. Στην εγκύκλιο που υπογράφεται από την υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή, αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«Σας ενημερώνουμε ότι την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και εκκλησιασμός. Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας. Επισημαίνεται ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις και ο εκκλησιασμός θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την προστασία από τη διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 και την υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/07-09-2022 Κ.Υ.Α.(Β΄4695)».
Κλειστά τα φροντιστήρια Αγγλικών
Αντίθετα κλειστά θα μείνουν αύριο φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών καθώς γι’ αυτά εξακολουθεί να ισχύει κοινή υπουργική απόφαση του του 2016 σύμφωνα με την οποία η ημέρα του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών αποτελεί αργία.
Στην συγκεκριμένη ΚΥΑ ορίζεται ότι αργίες και διακοπές για φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών είναι:
Α. Διακοπές
I) Χριστουγέννων, από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι και τη 2η Ιανουαρίου
II) Πάσχα, από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Τρίτη μετά το Πάσχα
Β. Αργίες
I) Όλες τις Κυριακές
II) Τις θρησκευτικές γιορτές των Τριών Ιεραρχών και
του Αγίου Πνεύματος
III) Τις εθνικές επετείους της 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου
IV) Τη 17η Νοεμβρίου
V) Την ημέρα των Θεοφανίων
VI) Την Καθαρά Δευτέρα
VII) Την 1η Μαΐου
VIII) Την κατά τις ισχύουσες διατάξεις ημέρα αργίας για την έδρα κάθε φροντιστηρίου και κέντρου ξένων γλωσσών, λόγω τοπικής θρησκευτικής ή εθνικής γιορτής
VIIII) Τη γιορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Πηγή: In.gr
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.