Η... εποχή Πέδρο Μαρτίνς ξεκινά επισήμως από σήμερα (9/4) στον Ολυμπιακό Πειραιώς.
Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Πορτογάλου τεχνικού, ο οποίος, όπως εξηγεί στο κείμενο, θα αναλάβει τα καθήκοντά του μετά τη λήξη της τρέχουσας περιόδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μαρτίνες έχει υπογράψει διετές συμβόλαιο ενώ οι απολαβές του θα είναι άνω των 400.000 ετησίως. Ο Μαρτίνς, λάτρης του 4-2-3-1, αποτελούσε έναν διακαή πόθο του Ολυμπιακού από πέρυσι ενώ έχει επιχειρήσει να τον κλείσει σε τουλάχιστον ακόμα δύο περιπτώσεις.
Έχει τις συστάσεις πως είναι ιδανικός στο να... χτίζει ομάδες από το μηδέν και ότι είναι φιλόδοξος, αποφασιστικός και ανοιχτόμυαλος.
Το πλάνο φυσικά είναι να δει την ομάδα στο διάστημα των τελευταίων 4 αγωνιστικών κάτω από τις οδηγίες των Κόντη - Ιμπαγάσα και να αναλάβει μετά. Προφανώς σε αυτό το διάστημα θα κάνει την προεργασία του για το τι θέλει από το ρόστερ και τις τελικές του εισηγήσεις.
Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού και το βιογραφικό του Πορτογάλου:
«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την επίτευξη συμφωνίας με τον Πορτογάλο τεχνικό Pedro Martins. Ο κύριος Martins θα αναλάβει την θέση του πρώτου προπονητή, μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν, οπότε θα ανακοινωθεί και το πλήρες επιτελείο του.
Ο Pedro Martins (Pedro Rui da Mota Vieira Martins) γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1970. Ως ποδοσφαιριστής είχε πλούσια καριέρα στην Πορτογαλία, καθώς από το 1988, οπότε και έκανε το ποδοσφαιρικό του ντεμπούτο στην Feirense, αγωνίστηκε κατά σειρά στις Vitoria Guimaraes, Sporting CP, Boavista, Santa Clara και Alverca.
Από το 2004 έως το 2006 διετέλεσε βοηθός προπονητή στις Vitoria Setubal, FC Porto και Belenenses και από το καλοκαίρι του 2006 βρέθηκε για πρώτη φορά σε πάγκο ομάδας ως πρώτος τεχνικός, στην Uniao Lamas. Το επόμενο καλοκαίρι και για δύο χρόνια ανέλαβε την Lusiania, ενώ τον Ιούλιο του 2009 βρέθηκε στον πάγκο της Espinho.
Το 2010 ανέλαβε προπονητής της Maritimo, όπου και έμεινε για 4 χρόνια και το 2014 μεταπήδησε στην Rio Ave, την οποία κοουτσάρισε για δύο χρόνια. Tο καλοκαίρι του 2016 και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018 κάθισε στον πάγκο της Vitoria Guimaraes, με την οποία στην πρώτη του σεζόν, τερμάτισε στην 4η θέση της βαθμολογίας και έφτασε έως τον τελικό του Κυπέλλου Πορτογαλίας.
Πλέον, στα 47 του χρόνια, αναλαμβάνει τα ηνία της μεγαλύτερης ελληνικής ομάδας, του Ολυμπιακού!»