


Με συναισθήματα εθνικής υπερηφάνειας και με κάθε λαμπρότητα κορυφώθηκαν την Τρίτη οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση, η οποία πραγματοποιήθηκε επί της λεωφόρου Λόρδου Βύρωνος στη Λευκωσία.
Στην παρέλαση συμμετείχαν ο Σύνδεσμος Αιχμαλώτων Πολέμου 1974, μαθητές και μαθήτριες των δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων της Λευκωσίας, σπουδαστές και σπουδάστριες των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, το σώμα προσκόπων, σωματεία και άλλες οργανώσεις. Μπροστά από την εξέδρα των επισήμων παρέλασαν επίσης, μαθητές και μαθήτριες που έφεραν σε πινακίδες τα ονόματα των κατεχόμενων σχολείων της Κύπρου. Κατά τη διάρκεια της παρέλασης παιάνιζαν η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Αστυνομίας και η Στρατιωτική Μουσική της Εθνικής Φρουράς (ΣΜΕΦ).
Προηγήθηκε δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεώργιου, στην παρουσία του Προέδρου Χριστοδουλίδη και άλλων επισήμων. Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεράσιμος Σιάσος. Μετά το πέρας της δοξολογίας έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
ΠΗΓΗ: KΥΠΕ
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.