Την τακτική του εμπαιγμού και της περιφρόνησης των δικαστηρίων και της δικαστικής διαδικασίας εναντίον του συνεχίζει ο κατηγορούμενος για υπόθεση πλαστογραφίας, πρώην επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη, ο οποίος συνελήφθη τελικά χθες.
Μετά το νέο ρεσιτάλ του Γιάννη Γιαννάκη και τη μη παρουσία του στη χθεσινή δικάσιμο, η δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, Νικόλ Γρηγορίου, αποφάσισε την έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του, το οποίο εκτελέστηκε αργά χθες το απόγευμα. Μετά την απόφαση της δικαστού, το Πρωτοκολλητείο του δικαστηρίου εξέδωσε το ένταλμα, το οποίο στάλθηκε άμεσα στο τμήμα ενταλμάτων της Αστυνομίας. Ο Γιαννάκη αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.
Σε ό,τι αφορά τα διαδικαστικά, πρέπει να προσμετρηθεί και η αντίδραση του ίδιου του Γιάννη Γιαννάκη, σύμφωνα και με τα όσα προηγήθηκαν στην εκδίκαση της υπόθεσης και τις διάφορες προφάσεις που συνήθως επικαλείται.
Πάντως, η χθεσινή εξέλιξη με την έκδοση εντάλματος σύλληψης φανερώνει ότι τα περιθώρια για τον Γιάννη Γιαννάκη έχουν στενέψει και ότι παρά τα νομικά τερτίπια που σκαρφίζεται η υπόθεση θα εκδικαστεί.
Χθες ο Γιάννης Γιαννάκη δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο Βίκτωρα Ακάμα, ο οποίος, όπως διευκρίνισε, τον εκπροσώπησε μόνο κατά τη χθεσινή διαδικασία. Ο δικηγόρος ενημέρωσε το δικαστήριο ότι ο Γιαννάκη επικοινώνησε τηλεφωνικώς μαζί του και του ανέφερε ότι είναι άρρωστος, προσκομίζοντας σχετικό ιατρικό πιστοποιητικό.
Τα όσα αναφέρθηκαν προφανώς δεν έπεισαν τη δικαστή, η οποία και διέταξε άμεσα την κατηγορούσα αρχή όπως επικοινωνήσει με τη γιατρό η οποία εξέδωσε το πιστοποιητικό, ώστε να προσέλθει στο δικαστήριο εντός της ημέρας και να καταθέσει αν όντως η ασθένεια του πρώην επιτρόπου Εθελοντισμού δικαιολογούσε τη μη παρουσία του στο δικαστήριο.
Η γιατρός κλήθηκε και εμφανίστηκε στο δικαστήριο και ανέφερε ότι, την Κυριακή το βράδυ ο Γιάννης Γιαννάκη προσήλθε στο ιατρείο της με πολλαπλά επεισόδια εμετού. Όπως είπε, προσήλθε με συμπτώματα εμετών, αδυναμία λήψης τροφής και γενικότερης αδυναμίας, και ότι μετά από την εξέταση διαγνώστηκε με γαστρίτιδα και του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή και πιστοποιητικό ασθενείας.
Σε σχετική ερώτηση της δικαστού, η γιατρός είπε ότι ο κ. Γιαννάκη της ζήτησε πιστοποιητικό ώστε να το προσκομίσει στην εργασία του. Πρόσθεσε, επίσης, ότι δεν της ανέφερε ότι επρόκειτο να απέχει από διαδικασία δικαστηρίου.
Μετά τα όσα λέχθηκαν στη δικαστική αίθουσα, η δικαστής αποφάσισε την έκδοση του εντάλματος σύλληψης εναντίον του πρώην επιτρόπου Εθελοντισμού.
Χωρίς δικηγόρο
Ο δικηγόρος Βίκτωρας Ακάμας διευκρίνισε πάντως χθες στο δικαστήριο ότι δεν είναι ο… μόνιμος δικηγόρος του Γιάννη Γιαννάκη και ότι δεν βρήκε ακόμη δικηγόρο. Ο πρώην επίτροπος έχει ήδη αλλάξει τρεις νομικούς εκπροσώπους για την παρούσα δικαστική διαδικασία, ενώ, εάν τελικά αναλάβει νέος δικηγόρος την εκπροσώπησή του, θα είναι ο 4ος στη σειρά. Το δικαστήριο όρισε νέα δικάσιμο της υπόθεσης Γιαννάκη στις 2 Απριλίου για ακρόαση με την κατάθεση αστυνομικού ως μάρτυρα κατηγορίας.






