Ερευνητική Επιτροπή για τους αερόσακους Takata αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Header Image

Υιοθετήθηκε η εισήγηση του Υπουργού Μεταφορών, Αλέξη Βαφεάδη. Στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα, ο κ. Βαφεάδης θα καταθέσει τα ονόματα που προτείνει για διορισμό στην Ερευνητική Επιτροπή.

 

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε στη σημερινή του συνεδρία την εισήγηση του Υπουργού Μεταφορών, Αλέξη Βαφεάδη, για τη διενέργεια έρευνας με σκοπό τον καταλογισμό ευθυνών, ποινικών και πειθαρχικών, για την εγκληματική αμέλεια που επιδείχθηκε τα τελευταία 14 χρόνια όσον αφορά τους επικίνδυνους αερόσακους takata. Εξαιτίας αυτής της εγκληματικής αμέλειας, χάθηκαν δύο ανθρώπινες ζωές όταν ενεπλάκησαν σε τροχαία και τέθηκαν σε λειτουργία οι προβληματικοί αερόσακοι takata. Τόσο για τον θάνατο του 24χρονου Κυριάκου Όξινου όσο και για τον θάνατο της 19χρονης Στυλιανής Γιωργαλλή βρίσκονται σε εξέλιξη ξεχωριστές ποινικές έρευνες.

Σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, την έρευνα θα αναλάβει Ερευνητική Επιτροπή. Στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, την ερχόμενη εβδομάδα, ο κ. Βαφεάδης θα καταθέσει τα ονόματα που προτείνει για διορισμό στην Ερευνητική Επιτροπή.

Ο διορισμός της Ερευνητικής Επιτροπής αποτελεί συνέχεια της διοικητικής έρευνας που διατάχθηκε προ μηνών από τον υπουργό Μεταφορών, Αλέξη Βαφεάδη, για το χάος που προκλήθηκε με τις ανακλήσεις οχημάτων που φέρουν τους αερόσακους takata.

Το πόρισμα της διοικητικής έρευνας που παραδόθηκε τέλη Ιανουαρίου αποκάλυψε ότι, από το 2010 δεν υπήρχε καμία κρατική εποπτεία και έλεγχος όσον αφορά τις ανακλήσεις των οχημάτων που εισάγονταν στην Κύπρο ως μεταχειρισμένα από τρίτες χώρες και κυρίως, από Ιαπωνία και Σιγκαπούρη. Κοντολογίς, για τα τελευταία 14 χρόνια δεν ενημερώθηκαν ποτέ οι εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτών των οχημάτων για τις ανακλήσεις που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια από τις κατασκευάστριες εταιρείες και αφορούσαν ελαττωματικά ή και επικίνδυνα εξαρτήματα. Το ΤΟΜ ως αρμόδια εποπτική αρχή δεν κάλεσε ποτέ τους εισαγωγείς αυτών των οχημάτων να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα