Υπ. Οικονομικών για απεργία γιατρών στον ΟΚΥπΥ: Οι απεργίες δεν πρέπει να αποτελούν τη λύση στα προβλήματα

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Header Image

"Το Υπουργείο Οικονομικών επιθυμεί να εκφράσει την πλήρη υποστήριξή του στις προσπάθειες της Διοίκησης του ΟΚΥπΥ, για βελτίωση και αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας", αναφέρεται σε ανάρτηση του Υπουργείου στο Χ το Σάββατο

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις δεν μπορούν και δεν πρέπει να αποτελούν ούτε τη λύση ούτε την απάντηση στα προβλήματα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή την εξαγγελθείσα απεργία των γιατρών του ΟΚΥπΥ. Επιπλέον, ζητά τα όποια αιτήματα των εργαζομένων να κυμαίνονται εντός των οικονομικών δυνατοτήτων του ΟΚΥπΥ.

"Το Υπουργείο Οικονομικών επιθυμεί να εκφράσει την πλήρη υποστήριξή του στις προσπάθειες της Διοίκησης του ΟΚΥπΥ, για βελτίωση και αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας", αναφέρεται σε ανάρτηση του Υπουργείου στο Χ το Σάββατο.

Όπως αναφέρεται, το Υπουργείο αναγνωρίζει την ανάγκη για συνεχή εξέλιξη και προσαρμογή των υπηρεσιών υγείας στις σύγχρονες απαιτήσεις και θεωρεί απαραίτητη τη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών, για εξεύρεση συμβιβαστικών λύσεων που θα έχουν ως επίκεντρο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

"Το Υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι οποιαδήποτε αιτήματα τίθενται από τους εργαζομένους, θα πρέπει να κυμαίνονται εντός των οικονομικών δυνατοτήτων του Οργανισμού", ώστε, όπως λέει, να μην υποσκάπτεται "η ικανότητα του ΟΚΥπΥ να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον".

Επιπλέον, αναφέρει ότι οι όποιες απεργιακές κινητοποιήσεις "δεν μπορούν και δεν πρέπει να αποτελούν ούτε τη λύση ούτε την απάντηση στα προβλήματα". Αντίθετα, υπογραμμίζει ότι τέτοιες ενέργειες, "πέραν της ταλαιπωρίας των ασθενών, διαμορφώνουν ένα κλίμα αντιπαράθεσης, που δυσκολεύει τις προσπάθειες εξεύρεσης αμοιβαίας συνεννόησης και συναντίληψης για επίλυση των θεμάτων".

Τέλος, το Υπουργείο Οικονομικών καλεί τις συντεχνίες να συμμετάσχουν εποικοδομητικά στον διάλογο, με στόχο την εξεύρεση αμοιβαία επωφελών λύσεων που θα διασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών υγείας. "Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας είναι προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο να υποστηρίξει κάθε πρωτοβουλία που προάγει το σκοπό αυτό", καταλήγει.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play