Υψηλή ζήτηση ηλεκτρισμού λόγω ακραίων θερμοκρασιών - Υπάρχει επάρκεια διαμηνύει εκπρόσωπος του ΔΣΜΚ

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Header Image

Τι δήλωσε στο ΚΥΠΕ η εκπρόσωπος Τύπου του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου

 

Επαρκής αναμένεται να είναι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, παρά την υψηλή ζήτηση όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Εκπρόσωπος Τύπου του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου (ΔΣΜΚ) Χαρά Κουσιάππα.

Όπως είπε, σήμερα αναμένεται η μέγιστη ζήτηση να κυμανθεί γύρω στα 1.150 ΜΒ κατά τις μεσημβρινές ώρες δηλαδή, 14.00-16.00.

Θα υπάρξει συμβολή από φωτοβολταϊκά συστήματα γύρω στα 500 ΜΒ κατά την ώρα της μέγιστης παραγωγής. Η αιολική παραγωγή αναμένεται να κυμανθεί γύρω 5-10ΜΒ. Αναμένεται, πρόσθεσε, οι ΑΠΕ να καλύψουν γύρω στο 48% της ζήτησης κατά την ώρα της μέγιστης παραγωγής τους.

Χθες η μέγιστη ζήτηση καταγράφηκε στις 15:45 το απόγευμα και ανήλθε στα 1.104 ΜΒ.

Η μεγαλύτερη ζήτηση για φέτος καταγράφηκε μέχρι στιγμής στις 14 Ιουνίου, στα 1.217 ΜΒ στις 16:00, πολύ κοντά στη μέγιστη όλων των ετών που ήταν στις 24 Ιουλίου, 2023 στα 1.243ΜΒ.

«Έχουμε ψηλή ζήτηση όλη αυτή την περίοδο γιατί η θερμοκρασία έπεσε ελάχιστα αυτές τις μέρες αλλά υπήρξε παρατεταμένος καύσωνας», είπε. Πρόσθεσε ότι από αύριο που αναμένονται πιο ψηλές θερμοκρασίες, αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο η ζήτηση.

Η διαθεσιμότητα από τις μονάδες της ΑΗΚ, όπως ανέφερε, ανέρχεται στα 1.122 ΜΒ, ποσότητα που θεωρείται επαρκής, αφού η ζήτηση κατά τις βραδινές ώρες που καλύπτεται από τη συμβατική παραγωγή και μόνο είναι χαμηλότερη, γύρω στα 950-1.000ΜΒ κατά τις ώρες αιχμής.

«Οπότε υπάρχει και εφεδρεία. Υπάρχει επίσης και μια μικρή συνεισφορά από αιολικά πάρκα γύρω 10-30 ΜΒ για τη σημερινή μέρα», όπως είπε.

Πρόσθεσε ότι δεν αναμένεται να υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω της αυξημένης ζήτησης.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play