Ένας 12χρονος και ένας 13χρονος παραδέχθηκαν ενοχή για την πρόκληση πυρκαγιάς στην Τριμίκλινη, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, ανέφερε ότι μετά από διερεύνηση μαρτυρίας, οι αρχές οδηγήθηκαν σε δύο ανήλικους οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Τμήμα με συνοδεία γονέων. Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, ο 12χρονος και ο 13χρονος παραδέχθηκαν ότι έπαιζαν με πυροτέχνημα προκαλώντας πυρκαγιά στην περιοχή.
Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στην Ανώγυρα
Στο μεταξύ, διαχειρίσιμη και υπό τον έλεγχο των δυνάμεων πυρόσβεσης, με σοβαρό όμως το ενδεχόμενο νέων αναζωπυρώσεων, είναι η πυρκαγιά στην Ανώγυρα.
Σύμφωνα με ενημέρωση του Εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Κεττή μέσω της πλατφόρμας Χ, η πυρκαγιά κατέκαψε συνολική έκταση 1,5 τετραγωνικού χιλιομέτρου περίπου από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και χαροπόδεντρα.
Όπως αναφέρει ο κ. Κεττής, υπάρχουν εστίες σε πολύ απροσπέλαστα σημεία και θα γίνει προσπάθεια προσέγγισης και κατάσβεσης τους από τις επίγειες δυνάμεις καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.
Στην πυρκαγιά βρίσκονται για τον απαραίτητο συντονισμό τόσο ο Επαρχιακός Λεμεσού όσο και ο Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Σε ό,τι αφορά τη φωτιά που ξέσπασε στην Τριμίκλινη τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο σήμερα η ώρα 6:00 το πρωί. Κατέκαυσε 1,3 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης με άγρια βλάστηση και αιώνοβιες ελιές.