Σε διαθεσιμότητα τέθηκε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη ένας δεσμοφύλακας των Κεντρικών Φυλακών για σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον έκτο δεσμοφύλακα που τίθεται σε διαθεσιμότητα τους τελευταίους μήνες για υπό διερεύνηση υποθέσεις με πειθαρχικά παραπτώματα ή πράξεις διαφθοράς.
Σε ό,τι αφορά την τελευταίο περιστατικό, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο δεσμοφύλακας ενώ εκτελούσε χρέη σκοπού, εγκατέλειψε την σκοπιά του, παρατώντας αφύλακτο τον προσωπικό του οπλισμό και τα πυρομαχικά. Το υπό διερεύνηση πειθαρχικό παράπτωμα αντιμετωπίζεται ως ιδιαίτερα σοβαρό, δεδομένου ότι την ώρα που συνέβη, οι κατάδικοι ήταν σε χώρο των Φυλακών ήταν εκτός των κελιών τους.
Με τη νέα διαθεσιμότητα δεσμοφύλακα επιδιώκεται να σταλεί ηχηρό μήνυμα μηδενικής ανοχής για το σύνολο του προσωπικού των Φυλακών σε θέματα διαφθοράς και σοβαρών πειθαρχικών αδικημάτων.