Εκ μέρους της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (EUC), διενεργείται μελέτη με τη μορφή συνεντεύξεων, για την ανάλυση των εμπειριών ασθενών που έχουν νοσηλευθεί με λοίμωξη από πολυανθεκτικό μικρόβιο στην Κύπρο.
Οι κύριοι ερευνητές της μελέτης είναι ο 6ετής φοιτητής ιατρικής Mousa Mahmoud Al-Rawashdeh και ο Επίκουρος Καθηγητής Κωνσταντίνος Τσιούτης.
Οι συνεντεύξεις είναι σύντομες (~20-30 λεπτά) και σχετικές με τη διάγνωση, τη νοσηλεία και τη συνολική εμπειρία των ασθενών με λοίμωξη που προκλήθηκε από μικρόβιο ανθεκτικό σε μεγάλο αριθμό αντιβιοτικών (πολυανθεκτικό, MDR).
Οι συνεντεύξεις, οι οποίες θα είναι ανώνυμες και δεν θα καταγραφούν προσωπικά αναγνωριστικά στοιχεία, έχουν στόχο να διερευνήσουν πώς αυτή η εμπειρία έχει επηρεάσει τους ασθενείς και την ποιότητα ζωής τους, καθώς και πώς αυτή η διαδικασία μπορεί να βελτιωθεί για άλλους ασθενείς στο μέλλον. Οι συνεντεύξεις θα λάβουν χώρα την περίοδο Απρίλιος-Μάιος 2024.
Η μελέτη έχει λάβει έγκριση από το Γραφείο Έρευνας του EUC και από την Εθνική Βιοηθική Επιτροπή της Κύπρου (αριθμός έγκρισης ΕΕΒΚ ΕΠ 2024.01.55).
Στόχος της μελέτης είναι η ανεύρεση σημείων που θα οδηγήσουν σε βελτίωση της ποιότητας φροντίδας ατόμων με λοίμωξη από πολυανθεκτικό μικρόβιο στην Κύπρο.
Στα πλαίσια αυτά, προσκαλούνται για συμμετοχή στις συνεντεύξεις άτομα που πληρούν τα πιο κάτω κριτήρια:
- Ενήλικες τουλάχιστον 18 ετών,
- Νοσηλεία με λοίμωξη λόγω πολυανθεκτικού μικροβίου εντός της χρονικής περιόδου 2021-2024,
- Έχουν στοιχεία που επιβεβαιώνουν την νοσηλεία τους λόγω πολυανθεκτικού μικροβίου,
- Συμφωνούν να συμμετάσχουν στη συνέντευξη.
Για εκδήλωση ενδιαφέροντος τα πιο πάνω άτομα προσκαλούνται να συμπληρώσουν την πιο κάτω φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος
https://forms.gle/7hx8PQAeF6cRfFCx6
Για περισσότερες πληροφορίες, όσοι το επιθυμούν μπορούν να επικοινωνήσουν με τους ερευνητές της μελέτης στα email mr181673@students.euc.ac.cy και k.tsioutis@euc.ac.cy