Όπως αποκαλύπτεται μέσα από την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την Αστυνομία που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, από επισκόπηση στοιχείων που τηρούνται σε συγκεκριμένη αποθήκη της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι στο παρελθόν είχαν απολεσθεί ή κλαπεί συνολικά τέσσερα πιστόλια, εκ των οποίων το ένα κλάπηκε από όχημα αστυφύλακα (προσωπική έκδοση όπλου), ωστόσο τελικά ανευρέθηκε μετά από παρέλευση πολλών ετών. Τα άλλα δύο βρισκόντουσαν στην κατοχή ισάριθμων μελών της Αστυνομίας και κατά την περιπολία τους σε συγκεκριμένη ακριτική περιοχή, συνελήφθησαν παράνομα από τις κατοχικές δυνάμεις, οι οποίες κατάσχεσαν όλο τον εξοπλισμό τους. Το τέταρτο πιστόλι ήταν χρεωμένο στην υπό αναφορά αποθήκη οπλισμού και απωλέσθηκε κατά τη διεξαγωγή ετήσιας βολής.
Η συγκεκριμένη υπόθεση, μετά από διερεύνησή της από το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων ταξινομήθηκε ως «Ανεξιχνίαστη» και στους υπαίτιους, δύο αξιωματικούς και ένα αστυφύλακα, οι οποίοι παρέλειψαν να ασκήσουν επαρκή έλεγχο, απλά επιβλήθηκε η ποινή της επίπληξης.
Κατόπιν επέκτασης του ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σε στοιχεία που τηρούνται στο Τμήμα του Κλάδου Αποθηκών Αρχηγείου Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι στο παρελθόν είχαν απολεσθεί ή κλαπεί από μέλη της Αστυνομίας συνολικά 13 υπηρεσιακά πιστόλια, σε παγκύπρια κλίμακα. Το ένα εξ αυτών ανευρέθηκε αφότου χρησιμοποιήθηκε για διάπραξη ποινικού αδικήματος στην Επαρχία Λάρνακας.