Δυο νέες προειδοποιήσεις για εξαιρετικά ψηλές θερμοκρασίες εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, μια πορτοκαλί για τα ψηλότερα ορεινά και μια κίτρινη για περιοχές του εσωτερικού.
Η πορτοκαλί και η κίτρινη προειδοποίηση θα τεθούν σε ισχύ από τις 12 σήμερα το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα.
Όπως αναφέρει το Τμήμα Μετεωρολογίας, η μέγιστη θερμοκρασία στα ορεινά αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 34 βαθμούς, ενώ σε περιοχές του εσωτερικού αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς κελσίου.
Στο μεταξύ, σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» είναι ο κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών.
Αναλυτικά το δελτίο καιρού:
Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη η οποία σταδιακά αναμένεται να υποχωρήσει. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 34 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Κατά τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη, κυρίως στα ανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά και γύρω στους 24 βαθμούς στα νότια και στα ανατολικά παράλια.
Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία την Παρασκευή δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ το Σαββατοκύριακο θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση.